V75 Åby

V75

Potentialen är enorm då våra utgångar är fräcka och vår spik endast är fjärdehandare!

[content_protector password=”skrällomgång” cookie_expires=”3600″]Förra helgen gick V75 på Romme och där var vi fullkomligt rätt ute på hemsidan där systemet satt och ni som följde oss fick ett netto på 93 806 kronor. Till den omgången förväntade vi oss inte någon jätteutdelning trots Dubbeljackpotten men det kan vi sannerligen inte påstå till helgens omgång på Åby. Vi har nämligen goda förhoppningar om miljonregn då omgången ser mycket svårlöst ut och vi har hittat grymma fynd i princip i varje lopp. Hela 98 % av våra radkombinationer ger över 100 000 kronor i utdelning vilket antagligen är nytt rekord!

Rent sportsligt håller omgången en förvånansvärt hög kvalitet för årstiden och loppen är överlag fruktansvärt jämna vilket även gjort att spelarkollektivet i våra ögon kommit väldigt fel på en del lopp. Vi tror faktiskt aldrig att vi har hittat så många intressanta lågprocentare och överskattade favoriter som denna omgång och även om vi inser att omgången är svårlöst så är vår känsla att vårt system har extra mycket EV+ (Expected Value) denna omgång så gör gärna ett extra stort system till helgen om du har möjlighet eller ta del av våra andelsspel.

Vi spelar som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

Spiken

V75-6: 12 Dreams Take Time (7,8 %) går vi på som den häst som vi anser har högst spelvärde i en omgång där vi med några undantag hittar svagheter på i princip varje betrodd häst. Vi vill direkt varna för att ni som gillar att vinna ofta troligtvis inte gillar vår spik men vi är inte i branschen för att vinna ofta utan för att vinna mycket och i våra ögon så känns spiken klockren! Vi anser nämligen att det finns två hästar i Gulddivisionen som höjer sig rejält jämfört med de övriga hästar och det är 8 Nahar (46 %) som är berättigad favorit (dock överstreckad) samt vår spik 12 Dreams Take Time (7,8 %) som i våra ögon borde vara klar andrahandare och åtminstone ha ca 20% av insatserna på sig även om vi fortfarande tycker att Nahar har högre vinstchans på troligt löpningsscenario.

Vi är fullt medvetna om att favoriten Nahar inte får komma till ledningen för bekvämt och ha en toppdag för att vår spik ska vinna men samtidigt så har vi goda förhoppningar om att Nahar inte kommer prestera på topp och vi spelar på att så är fallet. Nahar är till att börja med ojämnt startsnabb och svår att räkna på överlag då han presterar väldigt ojämnt och har inte vunnit på Åby på hela sju försök.

Vi anser att Dreams Take Time i dagsläget håller samma nivå om inte bättre än Nahar och i Gulddivionen över 2640 meter så skräller väldigt sällan utan den bästa hästen vinner oftast oavsett startspår och det tror vi är Dreams Take Time i dagsläget. Hans bästa årstid är nu på vintern och insatsen näst senast var riktigt imponerande där han enkelt vann från dödens mot hästar som Thai Broadway och Royal Fighter. Han har visat sig fungera bra på lång distans och han är i våra ögon den enda utöver favoriten som kan utmana de riktiga elithästarna när han har en toppdag.

En bidragande orsak till vår tro på hästen stavas också stallform. Som ni säkert känner till så går Untersteiners hästar som skållade troll för närvarande och det låter väldigt positivt ifrån stallet kring vår spik och ska vi vara ärliga så blir vi faktiskt inte helt förvånade om Untersteiner kör offensivt och tar ner alla från dödens! Hur som helst så är Dreams Take Time i våra ögon klar andrahandare i loppet och spelvärdet är därmed enormt då hästen endast har 7,8 % av insatserna på sig!

Utgångar

V75-4: 14 Beverly Boulevard (3,4 %) är en häst som vi rent allmänt är mycket förtjusta i. Idag möter hon ett klart enklare motstånd än vad hon är van vid och visserligen står hon dåligt till då det är spårtrappa men samtidigt är det ett lärlingslopp och i just dessa lopp kan det ofta vara en fördel att starta bakifrån och bida sin tid då det lätt brinner till för en del kuskar. Vi ser därmed inte startspåret som någon större nackdel och då hon dessutom har bra startryggar och en kusk som duger bra i dessa sammanhang så känns hästen riktigt intressant idag då vi formen kraftigt är på väg uppåt och träningsrapporterna är mycket positiva och 3,4 % är definitivt mycket prisvärt.

V75-4: 8 Qualis Talis (8,5 %) är lite av en följetong inom V75 och hästen har verkligen härdats mot hårdare motstånd än vad han möter idag. Senast gick han i mål med krafter kvar i en hård V75-final bakom Beppe Am och Da Vinci Boko. Vi anser att han successivt har blivit bättre och nu är känslan att han snart måste sitta där. Nu är visserligen utgångsläget lite besvärligt men då vi håller hästen högt i sammanhanget och han tål att göra jobb så håller vi upp honom.

V75-5: 3 Shogun D.K. (35 %) är kanske den häst som vi tror har högst vinstchans i hela omgången. Vi velade väldigt länge i vårt val av spik denna omgång och det var mycket nära att valet föll på Shogun D.K. då förutsättningarna känns perfekta idag men samtidigt så anser vi att vi fick bättre potential i systemet när vi valde Dreams Take Time då vi trots allt fick med några hästar bakom som vi anser var totalt felsteckade. Med detta sagt så för dig som vill spela med två spikar så rekommenderar vi även Shogun D.K. utöver vår spik.

Vår utgång har länge visat enorma fartresurser men har hittills i karriären varit osäker och galopperat bort stora pengar. Han har dessutom visat heta tendenser och uppträtt allmänt besvärligt vilket gjort att han ödslat bort alldeles för mycket i loppen. I de senaste loppen när han börjat gå med öppet huvudlag har det dock skett en märkbar förändring och hästen uppträder numera mycket bättre i loppen och har även gått felfri i fyra av de fem senaste starterna. Vi anser att även om man bortser från statistiken så har hästen sett mycket stabilare ut på slutet och vi anser inte längre att han är speciellt osäker av sig. En annan plusfaktor på slutet är Christoffer Eriksson som kört i fyra av de senaste sex loppen med resultatraden 5-1-1-2 och ekipaget har fungerat perfekt ihop. Det är enorm förbättring mot tränaren Mikael Pilenberg som tidigare kört de flesta loppen.

I själva loppet är Shogun D.K. vår klara spetsfavorit och vi förväntar oss att hästen blåser till ledningen relativt snabbt och även om någon annan häst kommer iväg bättre inledningsvis så bör det bli släpp då samtliga motståndare bör ha såpass respekt för hans fartrresurser och på Åby finns som bekant open stretch så oavsett lär den som släpper få chansen till  slut. Ifrån spets så har vi svårt att se någon ta ner vår utgång då hästen har visat grym form på slutet och i våra ögon har hästen absolut toppform och rent kapacitetsmässigt så är det ingen häst som slår honom på fingrarna i detta lopp.

Vi kan tillägga att ledningen dessutom inte känns som något måste för vår spik även om det underlättar. Vi anser att hästen har en så pass toppform och står sig så pass bra kapacitetsmässigt mot övriga fältet att han har vinstmöjligheter oavsett position. Det som gör att vi väljer att avstå från spik är att hästen trots allt har 0 av 8 vinster i lopp med över 50 000 kronor i förstapris och att den står hårdast inne i loppet och att det faktiskt finns en risk att den blir het om den laddas från start, samt att vi tror att det blir underrens om den vinner då det verkar vara omgångens populäraste spikförslag.

V75-7: 4 Bergshults Leffe (7,8 %) har verkligen gått från klarhet till klarhet på slutet och visade senast att insatsen när han tokskrällde på Åby näst senast inte var någon tillfällighet. Idag känns startspåret perfekt och hamnar hästen bara vettigt till så tror vi att hästen blir livsfarlig då han är i sitt livs form och har mött tuffare hästar än så här på slutet. Vi vill dock nämna att vi ser kuskbytet från Peter Untersteiner till Stefan Persson som lite negativt då hästen trots allt gjort sina två senaste toppinsatser med Peter Untersteiner. Utan den kuskförändringen så hade Bergshults Leffe varit ett spikförslag men nu nöjer vi oss med utgång!

Övervärderade

V75-1: 15 Dernier Viking (35 %) känns det närmast jobbigt att ha med i omgången då vi anser att hästen egentligen är helt överlägsen motståndet och det är lätt hänt att man får dumstruten på sig oavsett hur man gör. Samtidigt är vi inte här för att få stilpoäng och faktum är att hästen har ett bedrövligt facit med skor på och i det senaste loppet så galopperade hon som slagen på upploppet och såg inte bra ut under hela vägen. Dessutom har stallet visat upp ett uselt facit under december månad men samtidigt så är träningsrapporterna kring Dernier Viking positiva så vi vågar inte avskriva henne helt och hållet. Som klar favorit känns hon dock kall och gör ni ett litet system så rekommenderar vi er att ta bort henne från systemet.

V75-2: 6 Yoggi Composite (37 %) kommer från ett antal imponerande insatser och har radat upp vinster under hösten vilket så  klart låter postivt men det är ett litet aber. Vinsterna har nämligen kommit i monté och hästen har visat sig fungera klart bäst inom den grenen och vi ställer oss mycket frågande till varför hästen är så pass betrodd idag. Hästen har ett besvärligt utgångsläge och vi tror inte på någon ledning utan vi ser hästen som ett långskott idag och har bara med honom på systemet pga att vi helgarderar loppet.

V75-4: 5 Utac (35 %) är i våra ögon en felaktig favorit i lärlingsloppet. Visserligen har hästen en av de bättre kuskarna i loppet och är spetsfavorit men samtidigt är hon inte är den bästa hästen rent kapacitetsmässigt i fältet som vi ser på saken då hon ofta är lite blöt till slut och vi har faktiskt svårt se henne stå hela vägen om det inte blir ett blufflopp vilket vi inte har någon känsla för denna gång. Då hon dessutom ska gå med vanlig vagn istället för jänkarvagn, samtidigt som hon trivs bäst med någon form av barfotabalans och är galoppbenägen samt ett sto som möter hingstar så känns hon faktiskt ganska iskall!

Skrällbud

V75-1: 6 Rya Spin (3,2 %) är en häst som bitvis visat riktigt fina fartresurser men det har också strulat mycket. Nu känns hästen på gång rent allmänt och Jorma upp för första gången kan ge en positiv effekt och hon är vår spetsfavorit i ett lopp med frågetecken på ett par betrodda hästar. Ifrån spets så kan hon faktiskt bita ifrån sig bra och hon känns intressant som helt bortglömd på strecken!

V75-3: 12 Alvena Ullabella (1,3 %) går från att ha varit mycket betrodd på V75 till att nu vara totalt ostreckad vilket vi anser vara lite märkligt, inte minst då hon fastnade med mycket krafter kvar senast. Visserligen är utgångsläget långt ifrån perfekt men samtidigt kan loppet bli rivigt och rent kapacitetsmässigt håller vi henne som en av de bättre i sällskapet. Hon har vunnit sina lopp från den främre träffen men bakspåret kan faktiskt vara en fördel här om det blir överpace vilket det ser ut att kunna bli. Hon tränar också fint enligt stallet och verkar bibehålla sin form.

V75-5: 6 Ski to the Max (3,5 %) har ett besvärligt utgångsläge då hon inte är startsnabb och behöver lite flyt inledningsvis för att halka ner i ett vettigt slagläge men lyckas Torbjörn Jansson med det så tycker vi att hon står sig väl i sällskapet. Hon trivs utmärkt på distansen och kommer till start med toppform och kommer vår utgång bort på något sätt så känns hon väldigt tidig och borde åtminstone ha ca 8-10 % av insatserna på sig.

V75-7: 6 Talk the Talk (2,8 %) är vår spetsfavorit i V75-avslutningen och hon känns märkligt bortglömd idag. Hon blev påkörd senast så den starten är bara att glömma men har i sina bästa stunder visat hög kapacitet och vår känsla och även stallets känsla är att hästen är kraftigt på väg uppåt för närvarande och har hon en bra dag så blir hon inte lätt att komma till tals med om hon når ledningen!

Jokersystemet

V75 Åby

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*9*8*4*1*1*5 = 3 600 kronor[/content_protector]