V75 Åby

Spikförslagen

V75-3: 2 Västerboonthenews (71 %) är i sitt livs form för dagen och blir enormt stor favorit och har också en i det närmaste skräddarsydd uppgift med tanke på spårlottningen. Han tar nästan garanterat hand om ledningen och med Örjan Kihlström i sulkyn så borde han få dirigera tempot efter behag en bit mitt i loppet. Det kan dock bli lite rusning i starten och det finns en brasklapp med tanke på skobalansen då han var i fin form förra hösten också och sedan gick segerlös i fem starter under barfotaförbudet och därefter vann i mars igen men eftersom det missgynnar de värsta motståndarna också och han ser oförskämt fin ut för dagen så spikar vi på ett system. Det blir norskt huvudlag och jänkarvagn i övrigt.

V75-4: 1 Well Done La Marc (16 %) har gjort två lopp efter vila och är envis i ledningen vilket hon visade näst senast där hon spetsvann direkt och även senast visade hon fin form då hon höll bra till en andraplats från dödens. Hon har därmed vunnit alla sju gånger som hon sprungit i täten och om Björn Goop bara lyckas ladda maximalt för att hålla ut 3 Ultimate Wine (3,1 %) från det här läget så bör hon ha en vettig chans att hålla undan för favoriten 4 Kash Brodda (66 %) som bör få traska utvändigt i såna fall. Favoriten går upp i klass här och var tidigare mycket osäker och är fortfarande stänkrädd och med tanke på att hon har startsnabba hästar omkring sig så kan det strula för henne på flera sätt. Det är en fördel att det är barfotaförbud för båda de mest betrodda hästarna och det blir antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn i övrigt.

V75-6: 4 Winston Laser (3,2 %) är en dansk gäst som vi anser att spelarkollektivet hamnat snett på då han har en spännande uppgift. Han svek visserligen senast då det handlade om två heat samma dag och motståndet är ganska tufft nu men det här startspåret över kort distans passar fint och han biter ifrån sig bra i ledningen (tre vinster på tre försök på svensk mark) och annars så är rygg ledaren också en intressant position på open stretch-banan Åby. Det är ett litet frågetecken med skobalansen för första gången på svensk mark men som lågprocentare så höjer vi ändå honom kraftigt i rankingen och spikar på ett system. Det blir öppet huvudlag och jänkarvagn i övrigt som vanligt.

V75-7: 5 Heartbreaker V.S. (23 %) trodde vi på senast direkt efter uppehåll och han gjorde också ett bra lopp även om det bara räckte till en andraplats över den ovana korta distansen. Han vann motsvarande start ifjol när barfotaförbudet trädde i kraft och är bara ett snäpp sämre med skorna samtidigt som det känns som att ett par av mest betrodda motståndarna är ett par snäpp sämre. Han är också framför allt gynnad av lång distans där han vunnit hela sju gånger på åtta starter och han är också mycket bra siffror över tre varv samtidigt som det är en kraftig nackdel för den formtoppade favoriten 1 Angle of Attack (33 %) som fortfarande inte vunnit över den en enda gång på svensk mark och dessutom möter tuffare Silverdivisionshästar nu. Det finns alltid en galopprisk med i beräkningarna men spåret är relativt passande och felfri så blir han svårtuggad. Det blir skor runt om och antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

Måstestrecken

V75-1: 1 Global Trader (27 %) har en stor chans att hålla ledningen i V75-inledningen samtidigt som det föreligger en stor galopprisk för favoriten 3 Wingait Erik (28 %) när det handlar om voltstart. Det bör därmed vara en fördel för honom trots att han var lite seg senast och gav sig på speed från ledningen näst senast mot Showman Brodde som gick i jänkarvagn för första gången från rygg ledaren. Global Trader har dock höjt sig med jänkarvagnen också på slutet och ska gå med den igen trots att det handlar om voltstart och normalt sett så håller han undan den här gången istället och den fräcke tar ställning och spikar men det lockar ändå att gardera då det finns några hästar som rensar friskt bakom dessa två. Det blir skor runt om och halvstängt istället för helstängt huvudlag i den här starten.

Skrälldragen

V75-2: 6 Rita De Castella (5,8 %) var bra vid segrarna men fick sedan en förkylning och har gjort det okej i de två senaste loppen utan att vara på topp. Nu har hon ett intressant läge då hon kan öppna snabbt när hon fått upp farten från springspår och stallet verkar inne på att de når täten och sedan är stallordern att köra där hela vägen. Det är kanske inte favoritscenariot att det blir så men med tanke på att favoriten 1 Ile Saint Louise (25 %) är lite tveksam efter intrycket senast och med skobalans den här gången så känns Rita De Castella spelvärd ändå. Det som gör henne extra intressant är att Christoffer Eriksson sitter i sulkyn för första gången då han brukar kunna få riktigt bra fart på sina uppsittningar ibland och det är också ett plus med barfotaförbudet för hennes del då hon alltid tävlar med skor. Det blir vanlig vagn och norskt huvudlag i övrigt.

V75-3: 5 B.B.S.Sugarlight (7,1 %) är liksom de allra flesta i högsta klassen bäst på racerbalans med barfota runt om men han gick bra med skor runt om i våras och vi är inne på att han faktiskt kan vara mindre missgynnad av barfotaförbudet än de värsta motståndarna i dagsläget. Han har två raka segrar (Ringostarr Treb diskad måletta senast) och kan öppna snabbt även om det inte är troligt att han når spets och om något skulle hända med favoriten eller om han underpresterar med skorna på hovarna så är han första motbud från ledningen och han lär annars kunna navigera till en vettig position i alla fall. I övrigt blir det halvstängt huvudlag och jänkarvagn som vanligt.

V75-4: 8 Darling Hornline (3,4 %) var ute i Sto-SM senast och var sjuk i den starten och kunde inte göra sig själv rättvisa men hon är verkligen härdad mot stentufft motstånd av en annan kaliber än vad hon ställs mot idag. Det är visserligen lång vila nu men hon har vunnit fyra gånger på sex försök efter uppehåll tidigare och Helena Burman brukar ha hästarna i ordning när de kommer ut och hennes stall verkar allmänt på gång för dagen. Att det handlar om barfotaförbud är ingen nackdel för henne heller då hon har svårt att gå barfota runt om ändå. Startspåret är visserligen iskallt och det kan bli ett preparélopp av det hela om det inte stämmer med ryggar och tempo på vägen men vi bara måste plocka med henne tidigt till den här låga spelprocenten. Det blir antagligen svensk jänkarvagn istället för riktig jänkarvagn i den här starten som hon faktiskt tagit årets enda seger med och öppet huvudlag i övrigt.

V75-6: 6 Carmine Am (3,4 %) har travat allt bättre på slutet och har visat en fin skalle och har varit bra även när han inte vunnit då han antingen suttit fast eller avslutat bra från svåra lägen. Han går upp i klass men med tanke på grundkapaciteten och skallen så tycker vi att han ska räknas tidigt ändå – speciellt med tanke på den låga spelprocenten. Markus B Svedberg vinner visserligen inte V75 på beställning men han har ett bra facit bakom den här hästen och om det inte blir för mycket vingel i spåren från det här läget så blir han att räkna med till slut. Skobalansen är ett litet minus men inte någon katastrof jämfört med motståndarna och det blir norskt huvudlag och svensk jänkarvagn i övrigt.

Överspelade

V75-7: 1 Angle of Attack (34 %) har visat absolut toppform på slutet och han visade senast att han åtminstone hanterar att gå med skor runt om då han sprintade till ledningen i en 1.08-öppning och ändå höll undan på lätta ben till slut. Det var dock en kraftig dämpning upp till varvningen och det var också ett billigare Silverdivisionslopp än det här och det var framför allt medeldistans istället för lång distans som idag där han fortfarande är segerlös vilket vi ser som en kraftig nackdel jämfört med de värsta motbuden – inte minst då det inte ser ut att bli något blufflopp här med flera hästar som kan vilja hålla tempot uppe. Det är normalt sett en fördel med täta starter igen för favoriten men Robert Bergh har lite svårt att få till det på hemmaplan och vi tycker inte att han sammantaget känns så het med skor på hovarna över lång distans. Det blir halvstängt huvudlag och jänkarvagn i övrigt.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171209

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.