V75 Åby

V75

V75 Åby med Jackpotpengar och gott om internationella gäster och spännande skrällbud, vad mer kan man begära?

[content_protector password=”olympiatravet” cookie_expires=”3600″]Det blev som befarat en låg utdelning på V75 Umåker den föregående helgen och även onsdagens omgång inom V86 blev favoritbetonad så vi längtar nu efter lite större pengar och förutsättningarna känns minst sagt goda här när det blev Jackpot och minst 50 miljoner till en ensam vinnare med sju rätt.

Lördagens omgång på Åby kryddas också med flera intressanta internationella gäster och det faktum att det är lönehelg gör inte saken värre. Då vi anser att det finns god potential att det skräller rejält i några lopp så ser vi verkligen fram emot tävlingarna både sportsligt och spelmässigt och vi håller den svenska fanan högt i Olympiatravets final där vi tar ställning och spikar 1 On Track Piraten (29 %) som vi tycker har en väldigt tilltalande streckprocent då vi anser att han borde vara klar favorit.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 100 respektive 400/500 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Bronsdivisionen

Omgången inleds med en storfavorit i form av 2 King Sir Kir (52 %) som vi tyvärr tror en hel del på då han sett väldigt fin ut i årets två starter och vi väljer att spela utgång med. I övrigt så finns det en del hästar som är intressanta på strecken här om de får passande smygresor och vår utgång får ett tungt lopp utvändigt om ledaren och om han kommer bort så kan det rensa rejält direkt i V75-inledningen. 3 Global Republic (5,5 %) är värd ett omnämnade då han är lite av en nyckelhäst i loppet eftersom han är väldigt startsnabb och har ett bra läge. Han får dessutom helstängt huvudlag och Johnny Takter i sulkyn för första gången och är definitivt skrällduglig. Vi streckar totalt sex  hästar och känner oss trygga med det.

V75-2 Klass I

Ett intressant Klass I-försök som håller en bra klass och där vi anser att favoriten 7 Moni to Spare (38 %) är sårbar med tanke på läget vilket vi skriver mer om under rubriken överstreckade nedan. Vår klara förstahäst är 9 Scarlets Mirakel (6,3 %) som var jättefin barfota runt om för första gången bakom kanonen Heavy Sound senast och som vi spelar utgång med men även Veijo Heiskanens springare 10 Hope Bo (6,7 %) har imponerat på oss i ny regi och hon känns som ett fynd spelmässigt. Känslan är att lite vad som helst kan hända i loppet och vi garderar på friskt och det behöver inte vara fel att gardera mer än våra åtta streck om du har större plånbok.

V75-3 Olympiastayern

Ett klurigt och spelintressant stayerlopp där det finns gott om tänkbara vinnare från de olika volterna. Favorit är 5 Västerbo Arthur (29 %) och att han ska ses med vettig chans kan vi köpa men för oss är han mer en i mängden och vi målar på med den stora penseln i detta lopp. Det klara draget i loppet är 11 Jaccaroo (5,2 %) som vi skriver om under skrällbud och vi var nära att göra mer av men vi nöjer oss med att spela som A-häst tillsammans med 1 Hamptons (15,2 %) som har gått jättebra med jänkarvagn vid två segrar och har fått ett spännande läge. Vi streckar totalt tio hästar och känner oss trygga med det.

V75-4 Klass II

Ett Klass II-försök där 10 Hawk Cliff (47 %) startar som storfavorit efter en mycket stark insats senast vilket vi anser vara lite fel även om det är en kanon. Vår klara förstahäst i loppet är istället 9 Le Miracle (23 %) som vi helt enkelt tror är en bättre häst och vi spelar utgång med. I övrigt kan vi nämna att 7 Tadpole (6,0 %) ser ut som en riktigt fin häst och det känns väldigt intressant att han troligtvis ska gå barfota runt om för första gången i den här starten när han är så lite spelad. Vi streckar fyra hästar men hade gärna haft med två hästar till på vårt systemförslag för att känna oss helt trygga.

V75-5 Lovely  Godivas Minne – Femåringslopp ston

Ett högklassigt femåringslopp för ston där det kryllar av topphästar. Vi håller 8 Trinity Zet (14 %) högst rent kapacitetsmässigt och hon imponerade storligen i sin årsdebut men att 4 Roses Glory (41 %) är favorit anser vi vara berättigat med tanke på läget och balansändringarna jämfört med den senaste gången de möttes. Då gick hon med träningsbalans och det känns mycket intressant att det nu ska bli barfota runt om i regi Heiskanen för första gången då han har väldigt hög “träffprocent” på sina skoryck och vi anser att den höga spelprocenten är riktig. 4 Roses Glory (41 %) har dock haft problem med aktionen och ingen av ovan hästar är några som vi litar fullt ut på så vi nöjer oss med att dessa bildar en stark A-grupp och tar totalt med sju hästar på vårt systemförslag även om vi lägger hela 55 % av insatserna på våra två A-hästar.

V75-6 Olympiatravet

Olympiatravet är självklart omgångens höjdpunkt och loppet är i vanlig ordning fullt av internationella gästar och kanoner. Vi hittar vår spik 1 On Track Piraten (29 %) här som vi tycker har dragit vinstlotten i spårlottningen och har rapporterats träna som en demon inför detta. Det känns lite surt att inte få med 9 Mosaique Face (7,2 %) på systemet vars vinstchans vi taxerar till 15 % då han lär få ett passande lopp i draget.

V75-7 Silverdivisionen

Silverdivisionen håller en hög klass och att 6 Next To None Sib (50 %) är storfavorit är inte fel men vi anser att favoritskapet är för högt och vi väljer att ranka ner honom till B-gruppen på det mediokra spelvärdet. Istället väljer vi att lyfta upp vårt drag 4 Kemas Magic (7,3 %) som A-häst vilken vi skriver mer om under skrällbud. Vi var lite inne på honom senast också men då strulade det från ett svårt läge och han fastnade med krafter kvar i mål. Vi har totalt med fyra hästar på systemförslaget vilket känns lite tunt även om det är fyra väldigt bra hästar och för dig med större plånbok eller annan systemkonstruktion så rekommenderar vi att ta med sju hästar.

Spiken

V75-6: 1 On Track Piraten (29 %) har varit en följetong under vintern och våren och även om vi alltid har hållit hästen skyhögt och tillmätt honom goda chanser i loppen så har hästen blivit kostsam för oss på slutet då han startat som storfavorit ett par gånger där vi har försökt att fälla honom. Dessa fällningsförsök har dock inte lyckats då hästen presterat på topp och successivt höjt sig ytterligare nivåer. I den senaste starten var hästen formidabel och träningsrapporterna från Hans R Strömberg efter det senaste loppet är exceptionella där han bland annat kört i ett träningsjobb på banan 1.11,1 i 1600 meter på ett strålande sätt. Vi är lite inne på att hästen är bättre än nånsin för dagen.

Till dagens lopp så känns förutsättningarna dessutom perfekta då vi håller honom som klar spetsfavorit från innerspåret vilket kanske kan te sig en aning förvånande då hästen inte direkt är känd som någon startkanon. Han har dock förbättrat sin startsnabbhet och nu startar han sida vid sida mot värsta spetshotet 2 B.B.S.Sugarlight (29 %) och vår känsla är att han klarar av att hålla ut honom. Då vi anar att Untersteiner inte kommer vilja köra för hårt och länge om spetsen utan istället lär nöja sig med att krypa ner i vinnarhålet så behöver inte heller spetsstriden bli så utdragen. Om vår spik håller ledningen utan att det kostar alltför mycket så blir han i vår bok mycket svårslagen då han löper ut som allra bäst därifrån och har visat klass och form för att stå hela vägen.

En bidragande orsak till valet av vår spik är också att hästen kan vinna på flera olika sätt. Vi bedömer sammantaget att spetschansen är ca 50 % och i de fall som han missar ledningen så bör det i sådana fall bli vinnarhålet som sämst. Även om vi föredrar ledningen så är vinnarhålet inte fy skam heller med open stretch och hästens tidigare vinster på Åby (två vinster på fyra starter) har faktiskt kommit den vägen. Vi taxerar vinstchansen till 46 %.

Utgångar

V75-1: 2 King Sir Kir (51 %) avslutade fjolåret starkt och verkar ha höjt sig en klass den senaste tiden. I årsdebuten såg han också smällfin ut som okörd i mål bakom Officer C.D. som höll undan från ledningen och det var i våra ögon ett perfekt preparélopp. Senast trodde vi mycket på honom trots att han hade bakspår mot en kanon som Seedorf O.M.F. som kunde ta hand om ledningen. Trots att han fick mala på utvändigt nästan hela vägen så gav han sig aldrig utan “Seedorf” fick göra sitt kanske livs bästa lopp för att hålla undan och det var verkligen en underhållande duell.

Det var också ett bevis för hur bra King Sir Kir är för dagen där han har överkapacitet för sin klass och att det nu är täta starter är vi inne på är en fördel då han vunnit två segrar på två täta starter tidigare och vi tror att han har en bra segerchans här oavsett position. Claes Svensson verkar vara lite inne på att ta det lite medel i starten och sedan köra till hårt och han kan mycket väl få överta täten men annars så kan han vinna från utvändigt om ledaren också om inte det senaste loppet har haft negativ inverkan på honom. Det finns en liten risk att någon smygkörd speedar ner honom men det känns ändå som en stark utgångshäst och ett potentiellt spikförslag på mindre system.

V75-2: 9 Scarlets Mirakel (6,3 %) gjorde en bra treåringssässong där han härdades mot de bästa treåringarna. I den senaste starten återkom han efter vila och stod för ett mycket bra intryck där han kom tvåa efter kanonen Heavy Sound. I den starten gick Scarlet Mirakel med jänkarvagn och barfota runt om för första gången och det slog mycket väl ut då han avslutade i 1.09-tempo och tränaren Peter G Norman låter väldigt optimistisk.

Till dagens lopp så går han återigen med jänkarvagn och med barfotabalans och förutsättningarna känns klart intressanta då han i starten kan rygga 2 Triton Neergård (13 %) som är vår spetsfavorit inledningsvis. Han bör därmed kunna hamna vettigt till direkt utan att det kostar för mycket och då vi håller Scarlets Mirakel som en av de bättre om inte den bästa hästen i fältet så känns 6,3 % som ett otroligt fynd och utgången känns mycket stark. Vi taxerar vinstchansen till 22 %.

V75-4: 9 Le Miracle (23 %) är en häst utöver det vanliga och det lyser klass om honom. I den senaste starten återkom han efter vila och var grymt bra och till dagens start bör han vara ytterligare framflyttad. Vi blir inte förvånade om Le Miracle kommer vandra rakt igenom klasserna den närmsta tiden och att han inte favorit i Klass II känns underligt även om det så klart beror på att han möter en annan kanon som vi dock har en del frågetecken kring (se överstreckade) och även om det finns några andra bra hästar i sällskapet också så anser vi att dessa två höjer sig kapacitetsmässigt.

Till dagens start hoppar Johnny Takter upp i sulkyn vilket känns som ett klart plus jämfört med värsta konkurrenten som körs av Jorma Kontio som länge haft ett dåligt V75-facit och vår känsla är att Le Miracle kommer att få det bästa loppet av de två betrodda. Vi är helt enkelt inne på att hästen bara är bäst och vi var mycket nära att spika men vi nöjer oss med utgång. Vi taxerar vinstchansen till 38 %.

Övervärderade

V75-2: 7 Moni to Spare (38 %) har imponerat och jagar nu sin femte raka seger men även om vi gillar hästen så är vi tveksamma till det stora favoritskapet trots att det nu blir helstängt huvudlag vilket kan vara ett plus. Hästen möter först och främst ett klart hårdare motstånd än tidigare och då framför allt 9 Scarlets Mirakel (6,3 %) som vi håller huvudet högre men utöver motståndet så finns även dessa orosmoln:

  • Detta är första långresan och i det ligger alltid en osäkerhet.
  • Utgångsläget med ett spår långt ute bakom vingen är ett minus då det finns risk för vingel eller att öppningen kan bli för tuff för att nå spets.
  • Kusken Kenneth Haugstad har haft svårt att vinna inom V75 och har nu 22 starter i år utan vinst.

Han kan vinna med lite klaff men han känns överspelad och sammantaget värderar vi vinstchansen till omkring 20 %.

V75-4: 10 Hawk Cliff (47 %) håller Timo Nurmos skyhögt och det låter som om Derbyt är påtänkt för denna kanon. Hästen har imponerat enormt i årets samtliga starter. Inför dagens start finns det inget negativt från stallet men att han ska vara så pass stor favorit  som han är nu köper vi ändå inte. Anledningen är framför allt att han möter en annan kanon i form av Svante Båths 9 Le Miracle (23 %) som även han är en topptalang och som vi faktiskt blivit ännu mer imponerade av och vi istället spelar utgång på.

Andra orsaker som gör att vi placerar Hawk Cliff under denna spalt är att det nu är första långresan och att det nu dessutom är täta starter vilket inte är alldeles säkert att favoriten klarar av då han såg lite knölig ut över upploppet senast. Att hästen dessutom körs av Jorma Kontio som nu har 62 starter i rad inom V75 utan vinst ser vi även som ett klart minus. Vi taxerar vinstchansen till 27 %.

Skrällbud

V75-2: 9 Scarlets Mirakel (6,4 %) se utgångar.

V75-3: 11 Jaccaroo (5,2 %) gjorde senast debut i ny regi vilket resultaterade i galopp där han tappade ca 60 meter ifrån start men därefter var intrycket bra. Idag känns det väldigt intressant med springspår på tillägg och Björn Goop i sulkyn. Vi blir inte alls förvånande om det blir en kanonstart och han direkt är ikapp hästarna på startvolten och relativt omgående kan överta spets och med tanke på det är han väldigt streckvärd till den låga procenten. Dessutom ska skorna ryckas vilket är ett stort plus enligt den tidigare tränaren Bo Westergård. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V75-7: 4 Kemas Magic (7,3 %) hade vi lite feeling för senast trots ett svårt läge och tufft motstånd men då kom hästen inte till och den starten är bara att glömma. Tränaren Fredrik Persson var dock positiv inför den starten och meddelade att han hade trott på en toppchans från ett framspår och intrycket var bra då han fastnade med krafter kvar och förutsättningarna den här gången ser riktigt intressanta ut. Från fjärdespåret bör hästen hamna i ett bra slagläge direkt och hästen har en liten chans att hålla spets men är annars vår favorit till att nå vinnarhålet bakom den troliga ledaren 6 Next To None Sib (50 %). Ifrån vinnarhålet på open stretch känns hästen livsfarlig då han har en bra spurt även om han känns absolut vassast ifrån spets där han vunnit 9 av 9! Att han hittills har ett dåligt facit inom V75 samt att kusken Fredrik  Persson inte direkt rosat marknaden inom V75 heller ska man ta på allvar men det är något som vi kan köpa till den låga procenten. Vi taxerar vinstchansen till  14 %.

Jokersystemet

olympiatravet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

6*7*9*1*7*1*3 = 3 969 kronor[/content_protector]