V75 Åby

Spikförslagen

V75-1: 14 Balfour (45 %) gjorde debut över tre varv för fem starter sedan i Örebro International där han gick barfota runt om och med jänkarvagn för första gången och höll undan lätt före Sauveur på 1.13,3 och är han i närheten av att vara lika bra igen så får de andra kämpa om andrapriset. Senast gick han “bara” barfota bak och med vanlig vagn och blev dessutom hängande i tredjespår i 800 meter fram till dödens i ett V75-lopp på Solvalla men kunde ändå vinna bekvämt och det var ett nytt styrkebesked. Vi tror att han blir mycket tung att stå emot under slutvarvet igen.

V75-5: 3 Millmasai (6,6 %) gör debut över tre varv men har varit bra över 2640 meter och har sin bästa bit till slut så intrycksmässigt så tror vi att distansen är en fördel. Han var riktigt duktig vid sitt tidigare Sverigebesök där han vann på V75 förra året och verkar vara gynnad av körspöet och att dessutom Björn Goop sitter i sulkyn är också intressant då han brukar få riktig fart på hästarna i slutskedet. Det blir skor runt om och vanlig vagn som tidigare och vi tror att hästen blir segerfarlig med klaff med ryggarna på vägen.

V75-6: 3 Jet Bug (14 %) gör sin första start i Sverige med körspö vilket tränaren Frode Hamre själv tror kommer vara en stor fördel och han maxar dessutom balansen med barfota runt om och jänkarvagn och från ett fint läge så tror vi på ett offensivt upplägg i andraskedet vilket kan visa sig loppavgörande då flera av de värsta konkurrenterna har sämre lägen. Tränaren brukar ha iordningställt när han besöker Sverige och vi tror på en fin segerchans.

V75-7: 4 Fossens Bonus (35 %) var delad favorit i Gulddivisionsdebuten senast med Sweden Cup-vinnaren Volstead och slutade kanske som en liten besvikelse då vilket berodde på för täta starter enligt tränaren Magnus Jakobsson. Hästen har dock fått ta igen sig lite och känns bättre än någonsin i träningen enligt honom och motståndet är trots allt enklare den här gången. Om han dessutom når ledningen där han fortfarande är obesegrad så bör han hålla undan men han kan även vinna från andra positioner. Det blir antagligen barfota runt om igen som i de två senaste starterna och vanlig vagn.

Måstestrecken

V75-3: 12 Super War Horse (8,2 %) är bara tre år och startar från tillägg men det är en sort som vi tagit till oss och fartmässigt håller vi det som den bästa hästen i sällskapet. Näst senast mötte han tufft motstånd och avslutade bra medan han gjorde bort sig direkt senast med galopp när han testades med jänkarvagn vilket känns som ett olycksfall i arbetet. Nu är utgångsläget intressant med springspår på tillägg med ”startsnabba” Carl Johan Jepson i sulkyn och vi är inne på att han kan sitta riktigt bra på det direkt och löper han upp till sin kapacitet bör det vara goda chanser att han tar ner detta motstånd över upploppsrakan. Det blir antagligen återgång till vanlig vagn och barfota bak i den här starten.

Skrälldragen

V75-2: 6 Quila Tilly (3,9 %) startar i ett vidöppet stolopp bakom den orutinerade favoriten som har lite hetsiga tendenser och vi tycker att hon är klart underspelad. Senast gjorde hon kanske sitt bästa lopp i karriären där hon vann med krafter kvar efter en rejäl avslutning och höll stilen bra genom mål. Det talas om ett offensivt upplägg från stallet som andas optimism och hon tål att göra lite grovjobb under vägen vilket lär krävas från det här läget. Hon tävlar alltid med skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag och det finns växlar att dra där men det är inte aktuelllt i den här starten.

V75-4: 3 Unheard Of (3,1 %) avslutade sylvasst från ett omöjligt läge bakom Mon Etoile och Kash Brodda näst senast men var lite sämre igen senast där dagen slutade med galopp och hon fick därefter en paus. Om hon skulle vara lika bra igen som näst senast så tror vi att hon blir segerfarlig då motståndet inte är så farligt den här gången och det kan lösa sig med ett rygglopp här i den främre träffen samtidigt som det kan bli dryga resor för de mest betrodda i det tredje ledet bakom bilen. Det blir barfota runt om och svensk jänkarvagn som vanligt.

Överspelade

V75-6: 1 Order By Heaven (22 %) är medelsnabb från start men har aldrig tagit ledningen från ett framspår bakom bilen och inte mycket talar för att hon ska göra det här heller från ett lurigt innerspår på Åbytravet. Det finns visserligen dubbla open stretch här som alla känner till men vi tror att det kan bli problem att försvara vinnarhålet också och som hårt betrodd så känns det inte speciellt intressant med Lars D Carlson i sulkyn som inte vinner på beställning. Det blir barfota runt om och vanlig vagn som på slutet.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170824

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 19.20.