V75 Åby

V75

En härlig Jackpotomgång med 71 miljoner till en ensam vinnare där spiken inte är favorit och utgångarna rensar friskt

[content_protector password=”openstretch” cookie_expires=”3600″]Efter några veckors favoritparader blev det äntligen en kanonutdelning senast och även om vi inte var med på tåget så var det i alla fall uppfriskande, inte minst då ingen hittade sju rätt för första gången på mycket länge och helgens omgång därmed blev extra intressant med tanke på alla extrapengar som har flyttats över. Vi måste dock nämna att systemet inte blev någon succé då Ove A Lindqvist körde alldeles för utdraget och tufft med vår spik X.Factor N.O. och bl a Erik Sting vann som övervärderad. Glädjeämnet var Victory Bonsai i inledningen som vann lätt efter att Bravo Navarone gjort bort sig som vi tillsammans med bl a Serious Try var inne på skulle få problem med det grova banunderlaget.

Nu är det hur som helst nya tag och lördagens omgång ser hyperintressant då vi inte köper någon av favoriterna i omgången helt och fullt även om vi har Mosaique Face i avslutningen som förstahäst. Han har dock inte vunnit sedan årsdebuten och vi är något tveksamma till att distansen skulle vara en fördel även om han vann Derbyt över den som fyraåring med ett av de första skorycken. Vi har i alla fall rejäla skrällvibbar i flera avdelningar och har ett systemförslag med en stor potential. Vi kan inte göra annat än att ge omgången en femma i spelvärde på en femgradig skala med tanke på den rekordstora Jackpotten och att det är skrällbanan Åby med dubbel open stretch. Vi saknar kanske något voltstartlopp eller två med femton hästar för att vi skulle vara säkra på en högre utdelning men det ser ändå lovande ut.

Vår spik denna vecka är 6 Totally Secret (20 %) i V75-4 som är vår klara förstahäst i loppet och då vi anser att Klass II först och främst står mellan de tre betrodda hästar blir det också lite av en systemteknisk spik eftersom vi inte har lust att gardera i ett lopp där vi antagligen inte kan få in några skrällar.

Vi har uppdaterat våra totala nettoresultat för tipsen på hemsidan och V75 Tillsammans (där ett par månader saknas för två bolag) och vi vill därför gärna passa på och uppmärksamma om vår senaste blogg där vi går igenom siffrorna: https://skoinfo.se/blogg/vi-levererar-resultat-med-ett-totalnetto-over-tre-miljoner/

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Klass I

Omgången inleds med ett Klass I-försök över lång distans med voltstart. Loppet känns väldigt spelstimulerande då i princip ingen häst känns helt chanslös och vi inte heller är övertygade om spelprocenten på favoritduon som hamnar en bit ner i vår ranking.

Knapp favorit är 11 Wellino Avenue (22 %) från Berne Gustafssons stall och även om vi håller hästen relativt högt kapacitetsmässigt så känns dagens uppgift besvärlig då han nu möter ett klart hårdare sällskap än tidigare och han trivs bäst i täten där han tagit de flesta av sina segrar och vi vill se lite mer innan vi höjer upp honom som favorit från bakspår i ett sånt här sällskap. För oss är han bara en av flera. Hårt betrodd är även 1 Västerbo Hard Cash (20 %) som vi tror blir över inledningsvis vilket givetvis gör det lite chansartat som hårt betrodd men även om det löser sig så har vi inte blivit speciellt imponerade av insatserna på slutet trots att han har höjt sig markant gentemot tidigare. Vi har med honom lite på nåder som C-häst.

Våra klara förstahästar är istället 8 Shelby Glide (7,6 %) samt 6 Bacan Degato (19 %) som vi lägger i vår utgångsgrupp och skriver mer om under den rubriken. Bakom vill vi även varna för 7 Mellby Drake (8,9 %) som vi anser har visat en hög kapacitet även om det är lite av ett vingelläge och Robert Berghs hästar har inte riktigt visat storform på slutet. Vi nöjer oss med åtta streck i loppet men här kan det vara värt att gardera ytterligare om du gör ett större system.

V75-2 Lärlings-SM

Den andra avdelningen är ett prestigefullt lopp i form av Lärlings-SM över medeldistans och autostart där det lär bli åka av. Det har skrällt i det här loppet flera år i rad och känslan är att loppet kan bli konstigt kört igen då många av lärlingarna lär vara extra laddade samtidigt som det finns många hästar här med höga segerprocenter och toppform där det finns mycket att köra med för gasglada lärlingar. Detta gör att vi spelar på kusk nästan lika mycket som häst i det här loppet för de bästa lärlingarna i loppet kör nästan som fullblodsproffs vilket kan göra en stor skillnad.

Det som gör att loppet känns spelmässigt extra intressant är att 1 Tudor Kronos (19 %) har fått ett besvärligt utgångslägen för hans del och vi har hittat vassa segerbud från betydligt bättre utgångslägen. Knapp favorit i skrivande stund är 10 Broadway Appolo (21 %) som stod för en stark insats som tvåa ifrån dödens på V75 senast där det var i ordningställt och vi håller honom högt. Han kommer ifrån formstallet Johan Untersteiner och körs av Adrian Kolgjini som vi tillsammans med Oskar J Andersson håller som den bästa lärlingen i sällskapet. Bakspåret är normalt sett inte samma nackdel i lärlingslopp som annars på Åby då de tenderar att bli rivigt körda och han är stark till slut och slutar långt framme.

Vi anser dock att 8 Sloppy Joe (17 %) är mer spelvärd då han har återhämtat sig efter sin långa skada och vann i smått okörd stil senast och tränar bättre än någonsin efteråt. Han har riktigt hög kapacitet i grunden och en annan topplärling i Oskar J Andersson i sulkyn som inte lär förivra sig om det klaffar det minsta på vägen. Även 4 Count Response (8,1 %) som vi tar omtag på från senast känns mycket intressant till den här spelprocenten och honom skriver vi mer om under skrällbud. Totalt tar vi med sex hästar men även här kan det vara befogat att fylla på med ytterligare streck.

V75-3 Bronsdivisionen

Den tredje avdelningen är ett lång distanslopp med bilstart och loppet ser spelmässigt väldigt intressant ut då det finns gott om tänkbara skrällbud då vi anser att  storfavoriten 9 Heartbreaker V.S. (59 %) är väl hårt spelad från sitt bakspår även om han måste streckas tidigt. Han var riktigt bra senast men det såg kanske lite bättre ut än det var då propositionen var gynnsam och motståndarna oväntat svaga över distansen den gången och hästen är dessutom inte helt säker på benen vilket gör att procenten känns hög. Vår förstahäst och utgång är 4 Tonicetobetrue (7,8 %) som vi utvecklar tankarna kring om under separat rubrik nedan. Där bakom vill vi även varna för 1 Global Respons (12 %) som är klar favorit till att få vinnarhålet och med Åbys open stretch kan det blir perfekt då han är spurtstark med lite tempo på loppet vilket vi tror att det blir. Vi har faktiskt skrällfeeling i loppet även om favoriten är en bra häst som alla vet och vi fyller därmed på med totalt sex hästar. Gör du ett mindre system kan våra C-hästar här vara lämpliga att ta bort.

V75-4 Klass II

Lördagens Klass II-försök är ett sprinterdistanslopp med bilstart där många kommer att sprida strecken men vi tycker att det känns ganska ihåligt och anser att loppet står mellan de mest betrodda. Här hittar vi vår spik 6 Totally Secret (20 %) som är klar spetsfavorit och vi anser att han borde vara favorit i loppet också och då känns det speltekniskt riktigt att ta ställning här så vi väljer att spika. Köper ni inte honom så känns favoriten 2 Rawindski (37 %) också som ett tidigt streck då Johan Untersteiner fick en otrolig effekt på skorycket senast och han är därmed lite svårbedömd för dagen men vi tror att det blir tufft att rå på vår spik då han trots allt enbart är tre år och kommer sannolikt få en besvärligare resa så i dagens start anser vi att det är neutralt spelvärde på honom.

V75-5 Sto-SM

I V75-5 hittar vi Sto-SM och även här har vi en storfavorit i form av 10 Some Summit (56 %) som är en jättefin häst men som har lottats till bakspår och dessutom inte har startat sedan i somras och vi ändå har goda förhoppningar om att fälla och vi skriver mer om henne under övervärderade. Vår förstahäst är istället 7 Playing Tua (13 %) som vi inte bara tippar först utan också spelar utgång med då hon ofta är otroligt bra när hon når täten vilket det ser ut som att hon kan göra här efter en bit och vi skriver mer om henne nedan.

Bakom henne tar vi även med 5 Jetset (17 %) som B-häst då hon är mycket jämn och gedigen och alltid känns intressant som inte allt för hårt spelad då hennes spurt är svår att stå emot med hårt tempo på loppet. Hon har faktiskt varit klart positiv på slutet i tuffa sällskap mot hingstar och ska gå med optimal balans för henne som är barfota bak. Vi tar även med 11 Twigs Voici (3,3 %) som miljonskräll då vi anser att hon som vanligt är underspelad och att hon är extra intressant med Björn Goop i sulkyn den här gången vilket är en klar kuskförstärkning. Hon kommer med absolut toppform och känns lite som en häst som trivs på hösten och dessutom kan tända till av att det är väldigt täta starter den här gången och får hon en lämplig ryggresa så kan hon avsluta starkt som helt ospelad!

V75-6 Silverdivisionen

Lördagens Silverdivision över kort distans håller en jämn och hög nivå även om de riktiga topphästarna saknas. Loppet känns spelmässigt väldigt intressant då vi inte tror speciellt mycket på de betrodda hästarna i förhållande till deras spelprocent. Klar favorit är 3 Top of the World (35 %) som också är knapp spetsfavorit och därifrån är han fortfarande obesegrad. Vi har dock känsla av att det kan vara slut på den segerraden nu även om han lyckas hitta dit och körs där då det finns flera ekipage som kan förvänta sig att köra tufft i dödens och dessutom har vi gott om spurtvassa hästar i sällskapet som kan gynnas av det förväntade hårda tempot och att det är open stretch. Vi sågar dock inte Top of the Worlds vinstchanser men håller spelvärdet som neutralt och rankar därför ner till B-gruppen.

Vår förstahäst är istället 7 Pepe di Jesolo (7,9 %) som har en ruskig formtopp och vi skriver mer om under skrällbud och där bakom varnar vi framför allt för 12 King City (3 %) som är mycket spurtstark och nu är ute över sin favoritdistans med Kenneth Haugstad i sulkyn som kör med ett sällsynt självförtroende för dagen. Läget är givetvis svårt och kräver en resa med klaff men han gynnas av de två strykningarna och vi gillade intrycket i den senaste starten där toppformen verkar vara på gång igen. Totalt tar vi med sex hästar och känner oss trygga med det.

V75-7 Gulddivisionen

Omgången avslutas med Svenskt Mästerskap över lång distans och på näthinnan lever fortfarande 4 Alfas Da Vinci (13 %) kvar och hans prestation från förra året och även om han inte varit lika bra i år så är Lövgrens springare tidig för oss även nu med tanke på årstiden och att han var positiv i Frankrike senast och verkar ha uppåtform.

Klar favorit är 3 Mosaique Face (53 %) och vi köper definitivt favoritskapet då uppgiften ser mycket lämplig ut. Som vi läser loppet kommer han kunna överta spets direkt från Harry Haythrow och där lär han kunna få bestämma tempot efter behag då vi inte riktigt ser vem som skulle trycka upp det i dödens. Vi nöjer oss dock med A-häst då han underpresterat alltför många gånger i år för vår smak och samtidigt har Lutfi Kolgjinis stall inte någon vidare bra form för tillfället. Dessutom är statistiken på längre distanser tveksam för favoriten efter ett dussin starter utan att tjäna pengar i de flesta även om han vann Derbyt över den när de ryckte skorna en av de första gångerna och att Lutfi Kolgjini själv säger att det snarare är en fördel. Det var också trots allt en månad sedan den senaste starten och även om han presterat bra efter vila tidigare,  t ex i årsdebuten i våras – så är det ändå ett frågetecken då han presterat ojämnt efter uppehåll tidigare. Vid sunda vätskor vinner antagligen favoriten men med frågetecknen ovan så är spelvärdet bara neutralt och en skräll i V75-avslutningen i en sån här omgång skulle verkligen smaka extra gott.

Bakom favoriten ser loppet öppet ut och känslan är att det kan skrälla till ordentligt här om favoriten sviker. Tidiga för oss är 4 Alfas da Vinci (13 %) som verkar lite på gång för dagen och även 9 Ivar Sånna (13 %) som har hittat stilen på allvar efter sin halsoperation och nu gör en mycket intressant comeback på svensk mark och känns lite oprövad mot detta motstånd i nuvarande slag. 10 Spring Erom (2,9 %) har varit igång länge men ser nästan bättre ut än någonsin och blir det överpace så kommer hans spurt bita riktigt bra! Totalt tar vi med sju hästar och hoppas jobba in en rejäl skräll om vårt system tillåter det på slutet.

Spiken

V75-4: 6 Totally Secret (20 %) anser vi har en klockren uppgift idag då han är startsnabb och är vår klara spetsfavorit. Därifrån har han vunnit vid de tre senaste tillfällena och framför allt intrycket i den senaste starten var strålande. Nu blir det barfota runt om vilket vi ser som ett plus även om det var intetsägande när han provade det för första gången näst senast bakom kanonen Readly Express. Magnus Jakobsson som sitter upp i sulkyn igen är duktig på att förvalta sina chanser och är alltjämt underskattad i de här sammanhangen enligt vår mening och det hörs på honom att han är angelägen om att nå till täten då hästen drar lite åt höger och därmed går bäst på innerspår med hästar utvändigt om sig. En ytterligare fördel är åldersfaktorn där vår spik är fyra år medan de värsta motbuden 2 Rawindski (37 %) och 5 Marciano (16 %) endast är tre år och lite grönare även om det är sent på säsongen.

Vår känsla är hur som helst att vår spik kommer att avgöra spetstriden omedelbart och då blir det en svår nöt för motståndarna att knäcka. Blir det en hård spetskörning ger vi dock inte slaget helt förlorat heller då vi har känslan av att han kan höja sig rejält med barfotabalansen i ett sånt här sällskap. Vi taxerar vinstchansen till 39 %.

Utgångar

V75-1: 8 Shelby Glide (7,7 %) var för oss överraskande positiv i den senaste starten och det lyser verkligen form om hästen vilket det för övrigt gör om hela Johan Untersteiners stall. Det låter fortsatt väldigt positivt ifrån stallet kring hästen och han visade en fantastisk styrka senast och lång distans ser vi som en klar fördel. Vi tror på felfri avgång och kommer han någorlunda till i loppet så bör segerchansen vara klart högre än nuvarande procent. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

V75-1: 6 Bacan Degato (19 %) har gjort tre starter i Veijo Heiskanens regi och vi gillar verkligen vad vi har sett. Det ser ut som om det finns mycket utveckling kvar och att han utvecklas mycket mellan varje start och trots att det är en månad sedan den senaste starten så blir vi inte förvånade om han är kraftigt förbättrad till denna start igen. Utgångsläget känns också intressant även om det är ett litet vingelläge i värsta fall men samtidigt ser vi det inte som omöjligt att han hittar till spets direkt heller om Veijo Heiskanen kör offensivt. Det låter dessutom påställt ifrån stallet och det blir barfota runt om som i de senaste starterna vilket är positivt. Vi taxerar vinstchansen till 27 %.

V75-3: 4 Tonicetobetrue (7,8 %) är en underskattad sort som vi anser har passande förutsättningar idag. Han har tidigare visat sig fungera bra i Sverige och speciellt på Åby men framför allt så gillade vi prestationen senast då han återkom efter vila. Det räckte bara till en andraplats men prestationen var mersmakande och tongångarna ifrån stallet klart positiva efteråt och vår känsla är att han kommer vara  kraftigt framflyttad till denna start. Utgångsläget är perfekt och Jeppe Juel – vars hästar ofta fungerar extra bra på Åby – bör kunna hitta en bra position direkt och blir det tufft tempo med favoriten 9 Heartbreaker V.S. (59 %) i dödens efterhand så kan hans spurt bli svår att stå emot. Att hästen som tidigare går barfota runt om och med jänkarvagn är naturligtvis också ett plus! Vi taxerar vinstchansen till 19 %.

V75-5: 7 Playing Tua (12 %) återkom efter vila senast och verkar bara fortsätta att utvecklas i år och förutsättningarna i denna start känns klart intressanta med tanke på den låga spelprocenten. Som vi läser loppet kommer hon nämligen sitta i spets efter en bit och det är en position som hon har visat sig trivas utmärkt i de fåtal gånger som hon hittat dit på slutet. Hon har flera gånger imponerat oerhört i år och med ett lopp i kroppen så bör hon vara förbättrad gentemot senast då hon gjorde en topprestation över 1140 meter. Att det är medeldistans ser vi inte som någon större nackdel då hon visat att hon går över den också, bl a när hon slog Donna di Quattro på Charlottenlund i juni. Vi var faktiskt länge inne på att spika men valet föll på Totally Secret i V75-4 då den spiken kändes bättre systemtekniskt. Vi taxerar vinstchansen till 25 %.

Övervärderade

V75-2: 1 Tudor Kronos (19 %) är en kapabel men besvärlig travare från Robert Berghs stall och att hästen har kapaciet och vinnarskalle som duger råder det inget tvivel om. Däremot känns utgångsläget kallt då vi tror att han blir över från innerspår och även om han håller spets så är vår känsla av att det kommer att kosta väldigt mycket. Vi ser det även som negativt att Tudor Kronos är lärlingskörd då han verkar vara svårhanterlig – även om stallet säger att det inte ska vara någon fara med den saken – och det känns som att mycket kan gå snett här och att han tappade travet senast där han föll ur i galopp över upploppet och är behandlad efteråt är också något av ett frågetecken. För oss är han bara en av många tänkbara vinnare och som hårt betrodd tar vi bort honom helt från systemet. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V75-5: 10 Some Summit (56 %) är ett toppsto som har en ljus framtid och kommer duga mot klart hårdare motstånd än vad hon möter idag. Vi är dock lite skeptiska till henne i dagens uppgift då hon återkommer efter två månaders vila och det låter inte speciellt påställt ifrån stallet mellan raderna. Det kommer dessutom sitta en bra häst i spets och hon kommer få göra grovjobbet vilket hon visserligen tål men då det finns flera formstarka hästar som kan gynnas av detta scenario så känns uppgiften lite besvärlig. Att hon ska vara favorit köper vi men procenten är för hög för vår smak då vi tror mycket på vår utgång i samma lopp! Vi taxerar vinstchansen till 39 %.

V75-3: 9 Heartbreaker V.S. (59 %) gillar vi skarpt och har tidigare hållit upp gentemot spelarkollektivet då vi ansett att han ofta varit för lågt spelad men nu med den senaste vinsten inom V75 över tre varv så verkar spelarna ha vaknat till ordentligt och då backar vi istället. Vi anser att procenten är för hög den här gången främst på grund av att han fortfarande är osäker av sig och att det är långt ifrån säkert att det blir en felfri avgång även om han varit stabilare med Björn Goop. Vi värderar ändå galopprisken till 30 % och då är han borta vilket direkt gör att spelprocenten är för hög. Vid felfri avgång så måste han också göra grovjobbet själv och även om han kapacitetsmässigt är bäst i fältet så möter han inga dåliga hästar och får han ett sämre löpningsförlopp så finns det flera spurtstarka hästar som kan slå av honom på upploppet när det handlar om open stretch och så överlägsen tycker vi inte att han är. Vi värderar vinstchansen till 42 %.

Skrällbud

V75-2: 4 Count Response (8,2 %) trodde vi på i den senaste starten då Peter Untersteiner hängde på jänkarvagnen men då blev det en snöplig galopp i startrusningen även om han i alla fall såg fortsatt väldigt formstark ut. Vi tror på en hygglig spetschans (45 %) den här gången men ser också möjligheter att han kan vinna ifrån dödens om det inte blir för tufft tempo. Det är en kapabel sort som vi anser har mycket ouppklarat på tävlingsovalen och det hörs på Peter Untersteiner att han håller hästen högt och förväntar sig mycket utveckling. Han ska antagligen gå med vanlig vagn den här gången vilket gör att han kanske inte känns lika intressant som senast men han har gått bra med vanlig vagn också och blir inte loppet för tufft och ryckigt kört – vilket alltid är risken i lärlingsloppen – så anser vi att Count Response bör ha en bra segerchans. Sandra Eriksson är också obesegrad bakom hästen i två starter vilket är lite intressant. Vi taxerar vinstchansen till 21 %.

V75-6: 7 Pepe di Jesolo (7,9 %) har höjt sig enormt på slutet och visat absolut toppform och hade det inte varit för att det finns viss vingelrisk med spår på vägen så hade vi gjort mer utav hästen. I den senaste starten så höll han på ett mycket positivt sätt ifrån dödens över opassande distans och tongångarna efter den starten är klart positiva. Att det nu är kort distans igen som han gjorde ett otroligt bra lopp över näst senast ser vi som positivt och det aviseras nu att det eventuellt blir jänkarvagn och då blir det extra intressant. Ibland står Pepe di Jesolo för otroliga prestationer och vi har feeling för att vi kan få se en sådan nu där han kan vinna även från utvändigt ledaren och procenten känns tilltalande. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

Jokersystemet

V75 Åby

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

8*6*4*1*1*6*7 = 4 032 kronor[/content_protector]