V75 Åby

Spikförslagen

V75-3: 1 Nancy America (29 %) stod för flera svaga prestationer i rad i våras och fick därför gå till en träningsperiod igen under sommaren. Det handlar dock om en riktigt vass häst i grunden och comebacken i slutet av augusti kan man inte klaga på där hon gick med helstängt huvudlag för första gången och bombade runt till en lätt vinst med tussarna kvar i öronen. Träningsperioden och det nya huvudlaget verkar ha gjort henne mer alert och tränaren Flemming Jensen verkar också vara ovanligt optimistisk inför den här uppgiften och hon har visat att hon går bra efter vila förut och favoritscenariot är att det är spets och slut. Det blir helstängt huvudlag igen samt barfota runt om och jänkarvagn.

V75-5: 4 Rambo Rivner (4,8 %) har höjt sig kraftigt när han börjat gå barfota runt om och med jänkarvagn på slutet innan V75-finalen senast där han hamnade lite på mellanhand i ett taktiklopp där det först blev för tidigt att svara attackerna bakifrån och det sedan var hopplöst att ta något i en snabb 1.09-avslutning efter det långsamma förstavarvet. Allt känns i alla fall fortsatt positivt enligt avstängde Kristian Lindberg och att Kaj Widell sitter i sulkyn och att det dessutom blir helstängt huvudlag istället för norskt huvudlag i den här starten känns positivt och för en häst som är bäst på speed så ser uppgiften spännande ut då han har en bra chans att antingen spetsa eller hitta ner i rygg på ledaren och det sedan finns open stretch att tillgå. Det blir i övrigt barfota runt om och jänkarvagn igen.

V75-6: 1 Readly Express (85 %) är en häst av yppersta världsklass som givetvis får stor respekt med sig och vi har svårt att se honom förlora det här loppet. Han har aldrig galopperat bort sig och har lärt sig att öppna snabbare vilket gör att innerspåret inte oroar speciellt mycket då han antingen lär hålla upp spets eller åtminstone kan gå ut och överta i ett tidigt skede med en långsam häst direkt utanför sig i starten. Han har vunnit alla nio gångerna som han gått i ledningen och alla sex gångerna han startat över lång distans och har över en miljon kronor intjänat per start där han gått barfota runt om vilket är balansen som är aviserad igen. I övrigt blir det öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt och det är normalt sett en toppchans.

V75-7: 5 Rolex Bigi (18 %) har problem med fräschören i benen vilket gör att han måste tränas och matchas försiktigt men när han väl startar och dessutom går barfota runt om så är han ofta riktigt vass. Näst senast fick han endast se sig slagen av en mycket bra Queer Fish och senast var det skor på hovarna då han inte håller samma klass. Nu är det barfota runt om aviserat igen och det faktum att det gått lite längre mellan starterna är snarare positivt för hans del enligt statistiken då han  tagit nästan hälften av sina segrar i karriären efter längre uppehåll. Ett spår mitt i banan är extra bra på Åby och det är inte uteslutet att han därför når ledningen men annars lär han få ett bra lopp i den främre träffen. Han har fem segrar på sju starter under hösten vilket verkar vara hans årstid och att Örjan Kihlström som vann den senaste gången han satt bakom tömmarna får chansen igen känns positivt. I övrigt blir det öppet huvudlag och vanlig vagn som innan och eventuellt utan käk för första gången.

Måstestrecken

V75-1: 2 Shelby Glide (13 %) fick en riktig jänkarvagnseffekt för tre starter sedan då han gick med den för första gången men sedan har det inte riktigt klaffat lika bra även om han avslutade bra näst senast bakom Angle of Attack och det sedan blev helt tokigt senast då han blev hängande i spåren. Han är ingen glänsare på något sätt men läget är perfekt den här gången för att han ska få en fin position i andraspår och att det är lång distans liksom vid den imponerande segern för tre starter sedan är också en fördel och Johan Untersteiners stallform är på topp. Det blir barfota fram och norskt huvudlag i övrigt.

Skrälldragen

V75-2: 6 Highspeed Call (1,4 %) har kanske inte visat absolut toppform på slutet men var i alla fall tvåa bakom Nuncio senast och känns lite på gång formmässigt – inte minst med tanke på att hösten normalt sett är hans bästa årstid. Han gör debut i monté vilket kan gå hur som helst men det har fungerat fint i träning och vi tycker att han är intressant till den här extremt låga spelprocenten även om det kanske hade varit extra intressant med kort distans istället som han trivs bäst med i sulkylopp. Han bör i alla fall ha en vettig chans att antingen kunna smita ner i rygg på ledaren eller sno åt sig ledningen för att sedan kunna släppa och då får han åtminstone ett perfekt löpningsförlopp och det ska bli spännande att se hur långt han duger mot såna här tuffa montéhästar. Det blir antagligen barfota fram och ett omvänt norskt huvudlag.

V75-3: 3 Super Ariel (6,9 %) har tävlat nere i Frankrike de senaste två åren med framgång även om hon ibland ställts mot riktigt tuffa konkurrenter men hon har i alla fall skaffat sig ordentligt med hårdhet där. Att det är lång vila sedan den senaste starten är ingen fördel statistiskt men hon rapporteras riktigt fin i träningsjobben och de har siktat mot den här uppgiften en längre tid och loppet blev kanske lite billigare än förväntat även om vårt spikförslag kan visa sig vara för tuff om hon är lika bra som senast. Det blir jänkarvagn på igen vilket hon varit förbjuden att tävla med under de senaste åren i Frankrike och det kan faktiskt bli ett riktigt lyft med tanke på det. I övrigt barfota runt om och norskt huvudlag.

V75-4: 6 Tottenham (7,4 %) står perfekt inne i Klass II och har också siktats hit länge och ska dessutom provas barfota runt om för tredje gången i karriären nu. De tidigare gångerna har det inte slutat med någon succé men vi är inne på att det kan bli tredje gången gillt då hästen är mer mogen nu och uppgiften ser lämplig ut i övrigt. Det bör vara en passande distans och spåret blev det bästa tänkbara och att det är två strykningar innanför är också en fördel och minskar risken för vingel och det är inte omöjligt att duktige Kevin Oscarsson får till en vettig start. Det finns kanske en liten chans att han kan fortsätta gå med jänkarvagn också men annars blir det vanlig vagn och helstängt huvudlag.

V75-7: 4 Good’s of Norway (6,1 %) pressade för ledningen upp till 1.11 på varvet över 2140 meter senast och borde egentligen inte ha kommit i mål men han höll ändå stilen som tvåa på ett positivt sätt. Nu är det en ny kusk i sulkyn i form av Peter Ingves och även om det inte är någon av våra favoriter så är det ändå en förstärkning – inte minst på en häst som sällan haft riktiga toppkuskar bakom tömmarna. Stallet rapporterar att hästen verkar ha tagit det senaste stentuffa loppet på rätt sätt och han har vunnit efter uppehåll tidigare. Spåret är en fördel på Åby och han bör hitta en vettig position härifrån och det blir bakskor på i den här starten istället för barfota runt om samt öppet huvudlag och vanlig vagn.

Överspelade

V75-1: 7 Qahar Q.C. (14 %) har större chans att galoppera bort sig än att gå felfritt vilket gör honom till ett vanskligt spelobjekt. Han måste köras på säkerhet för att gå felfritt vilket innebär att han nästan garanterat hamnar på vingel från ett sånt här spår och sedan lever han mest på styrkan vilket innebär att han måste avanceras framåt tidigt och det är inte lätt att vinna lopp på Åby på det sättet med open stretch. Det ska dock sägas att hästen har gått bra på Åby tidigare men det har varit i lägre klass och vi står över att strecka honom på de flesta system. Det blir antagligen barfota fram, öppet huvudlag och jänkarvagn som vanligt.

V75-4: 12 Chianti (21 %) är en lovande treåring som var bra senast i Kriterieuttagningen bakom Coin Perdu men vi tycker ändå att det är lite tufft att göra honom till favorit mot äldre hästar på V75 från det här spåret. Han har trots allt tagit sina segrar från ledningen och går fortfarande med säkerhetsbalans med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn. Det är dock antagligen en fördel att det är lång distans igen och intervallet sedan senast är också passande men vi hoppas ändå att det här är en favorit som bränner.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171014

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.