V75 Åby

V75

Dubbeljackpot på skrällbanan Åby och vi är tokladdade

[content_protector password=”dubbeljackpot” cookie_expires=”3600″]Helgens första V75-omgång går på Åby och här får vi sannerligen hoppas på att vi slipper tråkiga tillställningar som det var på Örebro och Vermo föregående helg. Visserligen var det hög sportslig kvalitet men favoritparader är inte direkt något som vi är stora fans av. Förutsättningarna finns för att vi ska få lite mer körning i loppen på Åby och chanserna att det ska kunna smälla till rejält i kuponghögen känns ganska stora och då vi även har jackpot från både lördagen och söndagen från föregående helg som kryddar omsättningen så är vi tokladdade. Åby har också bjudit på flera miljonutdelningar på slutet och även om det inte är säkert att det blir lika hög utdelning igen så hoppas vi att det blir en sexsiffrig utdelning i alla fall.

Omgången håller hög sportslig kvalitet med Drottning Silvias Pokal och Konung Gustaf V:s Pokal som de stora begivenheterna men trots detta är kanske Klass II-loppet det vi ser mest fram emot. Det loppet är otroligt bra för klassen och det känns nästan orättvist för hästarna att de ska möta varandra i en så låg klass. Känslan är att i princip hela startfältet kan klättra snabbt en bit i klasserna och någon kanske kan ta sig ända upp till den yttersta eliten.

Omgångens mest troliga vinnare anser vi liksom hela Sverige att 4 Uncle Lasse (69 %) i V75-7 men samtidigt finns det inget spelvärde i hästen och vi nöjer oss med att spela honom som A-häst. Spiken hittar vi istället i V75-2 där vi spikar 6 Legend Brodde (18 %) som i våra ögon borde vara knapp favorit och nu när hästen endast är tredjehandare passar vi på att spika då spelvärdet känns högt.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 100 respektive 400/500 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Silverdivisionen

Helgens V75-omgång inleds med ett klurigt långlopp med voltstart för ovanlighetens skull där de bästa långtradarna har lottats till sämre startspår. Klar favorit på insatserna är Veijo Heiskanens 9 Fridericus (39 %) som också är den häst som vi håller som den bästa hästen i fältet i dagsläget. Det känns däremot inte som att distansen är någon fördel och även om vi tror att hästen kommer prestera bra så kommer resan antagligen bli jobbig och vi anser att han är lite för hårt spelad och rankar därför ner en aning.

Istället bildas vår A-grupp av 8 Sir Ratzeputz (13 %) som visat dunderform på slutet utan att få utdelning. Nu känns läget väldigt intressant då vi spår att han hamnar i antingen vinnarhålet eller tredje inner inledningsvis och på Åbys bana med dubbla open stretch kan det visa sig vara perfekt. Att Björn Goop sitter upp i sulkyn igen ser vi också som ett klart plus men vi nöjer oss ändå med att ranka honom som tvåa då procenten stiger hela tiden då han verkar bli veckans skrik och spelvärdet därmed minskar. Stiger procenten ytterligare så kan det vara läge att till och med peta ner honom i B-gruppen men tills vidare så är han spelvärd då vi taxerar vinstchansen till 20 %.

Vår andra A-häst och vår förstahäst i loppet blir istället 6 Pebbe Simoni (1,9 %) på det skyhöga spelvärdet då hästen bör kunna öppna snabbt och lär ha en bra chans att få ett fint lopp här antingen i spets eller i rygg på ledaren. Vi anser inte därmed att hästen har högst vinstchans eller ens bland de hästar med högst vinstchans i loppet men han känns väldigt spelvärd. Vi skriver mer om honom under skrällbud.

Totalt tar vi med sju hästar på vårt systemförslag och här blir vi väldigt förvånade om vi spricker. För dig med en mindre plånbok kan våra C-hästar vara lämpliga att plockas bort från systemet då gruppen består av två hästar som vi anser vara överstreckade och en häst som känns lite som ett lyxstreck, nämligen 11 Navigator Sib (2,7 %), men det är samtidigt ett miljondrag som är intressant att ha med på ett stort Jokersystem då han har extrem toppform för dagen.

V75-2 Klass I

Den första impulsen när vi först började studera loppet var att här krävs det många streck men efter att vi kört loppet i badkaret om och om igen under veckan så känner vi att omgångens spelfynd finns här och då loppet annars är väldigt streckkrävande så väljer vi att spika 6 Legend Brodde (18 %) från Peter Untersteiners stall som har lottats till ett absolut perfekt utgångsläge och antagligen kommer tjäna många meter på sina värsta konkurrenter i starten.

Om du väljer att gardera så vill vi bakom vår spik lyfta fram 4 Bottnas Commandeur (6,5 %) som det känns lite surt att inte få med på systemet då vi anser att han såg formstark ut senast och spelvärdet är högt från ett hyggligt framspår efter strykningen den här gången. Vi taxerar hans vinstchanser till 13 %.

V75-3 Gulddivisionen

Lördagens Gulddivision är lite av omgångens besvikelse med tanke på vad som står på spel. Visst är det bra hästar med men ändå inte riktigt den högsta klassen som vi förväntar oss när en Elitloppsbiljett står på spel. Klar favorit i loppet är kanonhästen 11 On Track Piraten (29 %) vilket vi ställer oss lite frågande till och skriver mer om under övervärderade.

Vår klara förstahäst är 10 Nahar (14 %) som är väldigt svår att räkna på men till denna start har vi feeling för att vi kan förvänta oss en topprestation. Han har sett väldigt fin ut på slutet och bakspår ser vi inte nödvändigtvis som något större problem idag då han öppnade snabbt senast och har väldigt startsnabba hästar framför sig den här gången och bör kunna hitta en bra position direkt. Den stora brasklappen är väl annars att han har 0  av 9 på Åby men samtidigt så slipper han resa nu som han gjort de flesta gångerna innan och vi hör mellan raderna på Bergh att hästen verkligen är i ordningställd för en topprestation och en ny Elitloppsplats. Då vi dessutom förutspår att det kommer bli en hårt spetsstrid och högt uppskruvat tempo i loppet så känns han extra intressant och vi taxerar vinstchanserna till 21 %.

V75-4 Klass II

Här har vi kanske ett av de tuffaste Klass II-försöken på länge då det kryllar av kapabla hästar som antingen redan visat hög klass eller hästar som vi anar vara under snabb utveckling och helt plötsligt kan ta ett stort språng prestationsmässigt. Loppets klara favorit är 8 Erik Sting (36 %) och det köper vi rakt av och spelar utgång då hästen visat väldigt hög klass i alla sina starter. I normala fall hade det varit en solklar spik i klassen men detta är inte ett normalt lopp och utgången var faktiskt inte heller helt självklar.

Mest intressant på insatsprocenten där bakom anser vi 2 Copimade (6,9 %) vara från ett väldigt fint läge vilken vi skriver om under skrällbud. Vi streckar totalt hela nio hästar i loppet och för dig med en större plånbok rekommenderar vi att helgardera.

V75-5 Drottning Silvias Pokal

Pokalloppet för stona känns för vår del lite trist rent spelmässigt då vi anser att spelarna är rätt ute i loppet och vår rank följer i stort insatsprocenten vilket inte är speciellt vanligt.

1 Treasure Kronos (43 %) är stor favorit på det fina läget som garanterar en bra resa och eftersom hon imponerade stort på sin barfotabalans i kvalet och det känns därför också tryggt att spela utgång på henne. Där bakom känns 6 Princess  Face (19 %) mest intressant då hon är vår klara spetsfavorit och Björn Goop i sulkyn samt barfota runt om och antagligen stängt istället för öppet huvudlag känns som stora plus om hon bara inte slösar på krafterna för mycket på vägen. Det ska dock noteras att hästen bara har vunnit 1 av 7 lopp från ledningen och det är möjligt att det inte är en optimal position för henne men med tanke på balansändringarna så är vi inne på att det kan bli skillnad den här gången. Totalt har vi med sex hästar på vårt systemförslag och det känns kassaskåpssäkert!

V75-6 Bronsdivisionen

Dagens Bronsdivision håller en hög klass och det känns extra intressant då flera av de allra bästa hästarna har fått besvärliga utgångslägen och en del ska köras passivt. Loppet är relativt jämnstreckat och loppets knappa favorit är 4 Xlnt Chili Tripel (22 %) som däremot har ett perfekt utgångsläge då hästen är startsnabb och bör ha vettiga möjligheter att nå spets eller vinnarhålet. Hästen är bra och vi rankar honom tidigt men samtidigt finns det flera hästar i sällskapet som vi håller högre kapacitetsmässigt och känslan är att det kan bli ett ganska rivigt lopp.

Vår klara förstahäst och även utgång på Jokersystemet är istället 10 Mellby Collector (18 %) som vi tror håller sig lugnare än senast från det här spåret vilket är positivt och vi skriver mer om nedan. Vi streckar totalt åtta hästar i loppet men vill du vara helt säker så tar du även med 1 Amour du Coglais (4,6 %) som ska gå barfota runt om för första gången vilket alltid är spännande men vi fick tyvärr inte råd med honom på vårt systemförslag.

V75-7 Konung Gustaf V:s Pokal

I epilogen får vi se Stefan Melanders nya stjärna 4 Uncle Lasse (69 %) som går ut som storfavorit och att han är mest spelad känns berättigat men samtidigt är han för hårt spelad med tanke på vilket motstånd han ställs mot den här gången som inte går av för hackor och att han antagligen inte kommer få något gratis. Vi nöjer oss med att ha honom som ensam A-häst utan utgångskrav vilket faktiskt är att ta ställning mot honom procentuellt på andel av systemkostnaden även om han har omgångens största vinstchans. Vi taxerar den till 55 %.

Bakom favoriten kryllar det av topphästar som det ska vara i en final och framför allt är vi spända på att se vad 11 Cruzado Dela Noche (2,9 %) kan prestera med barfotabalans! Vi tar totalt med fem hästar på systemet och  vill du känna dig riktigt trygg så tar du även med 9 Clemenza Am (0,6 %) som också ska gå barfota samt 1 Farzad Boko (1,8 %) som har en chans att hålla upp ledningen.

Spiken

V75-2: 6 Legend Brodde (18 %) har nu gjort fem starter i regi Untersteiner och hästen har successivt blivit allt bättre. Det bästa loppet kom senast på Vaggeryd då han attackerade via vida spår bakifrån och vann på ett fullkomligt lysande sätt. Hästen gick i mål med bra tryck och vi gillade verkligen vad vi såg i den starten.

Nu är det två veckor sedan den senaste starten och träningsrapporterna är mycket positiva därefter. Hästen är kanske ingen katapult ut men känns ändå som vår klara spetsfavorit i loppet och där lär han i sådana fall köras hela vägen. Hästen bör fungera riktigt bra ifrån spets och han vi är inne på att han helt enkelt blir ruggigt svårslagen därifrån. Om han missar spets är inte slaget förlorat då han i sådana fall har en vettig chans att nå vinnarhålet och då tror vi istället på en god möjlighet att spurta ner allt via open stretch.

Vi kan nämna att vi kanske inte ser hästen som den mest kapabla hästen i loppet då vi håller 11 Eldrick Boko (29 %) mycket högt men eftersom han bör få en klart mycket tyngre resa så tar vi chansen att spika emot då vi anser att deras vinstchanser är relativt likvärdiga medan Legend Brodde är klart mindre spelad. Vi taxerar vinstchanserna för vår spik till 30 %.

Utgångar

V75-4: 8 Erik Sting (36 %) är obesegrad efter fem starter och har imponerat stort. Hästen ser ut som en rund miljon och tar han några ytterligare kliv så är vår känsla att det kan vara årets Derbyvinnare. Förutsättningarna till dagens start är dock lite besvärliga med ett åttondespår bakom bilen som i normala fall kan leda till en vingelresa. Vår känsla är dock åttondespåret inte behöver vara en sådan katastrof som först befarades när vi såg startlistorna och vi anser att hästen ska ha goda möjligheter att få överta spets inom ett par hundra meter även om det inte känns helt givet. Når han dit relativt snabbt utan en för hård öppning så är mycket vunnet men om det skulle bli en besvärlig väg dit eller att han fastnar i dödens så känns det mer ovisst då det finns flera andra hästar i fältet som är mycket kapabla. Vi taxerar vinstchansen till 44 %.

V75-5: 1 Treasure Kronos (43 %) går ut som storfavorit i Drottning Silvias Pokal och det anser vi vara riktigt då hon imponerade klart mest i försöken.  Då gick hon för tredje gången barfota runt om och det är en balans som hon därmed är obesegrad med. Hon fick en resa i vinnarhålet och avväpnade sedan Swiss Kronos med lätthet över upploppet och sättet som hon gjorde det på imponerade mycket. Efter den starten så är träningsrapporterna uppåt och stallet förväntar sig en ännu bättre prestation i finalen.

Utgångsläget i finalen känns perfekt då vi anser att hästen är tillräckligt snabb ut för att hålla upp täten inledningsvis för att sedan släppa till 6 Princess Face (19 %) som vi tror kommer trycka till ordentligt för att få överta spets. Ifrån vinnarhålet bör sen chansen till att Treasure Kronos speedar förbi Princess Face över upploppet via open stretch vara riktigt goda och vi var mycket nära att spika men då det trots allt finns risk för att det blir tredje par invändigt samtidigt som vi har en oerhörd respekt för effekten av att Björn Goop nu sitter upp i sulkyn för första gången på Princess Face i kombination med barfotabalans och stängt huvudlag så vi nöjde oss till slut med utgång. Vi taxerar ändå vinstchansen till 51 %.

V75-6: 10 Mellby Collector (18 %) spikade vi senast inom V86 och då slutade han visserligen bara tvåa då men han höll ändå heroiskt ifrån dödens och vi kan inte klaga på prestationen. Hästen visade då lite heta tendenser och att han nu startar från bakspår ser vi som positivt då vi har goda förhoppningar om att han då håller sig lugn. Blir det ett högt uppskruvat tempo på loppet som vi har känsla av att det kan bli så tror vi att han har goda chanser att blåsa förbi motståndet under det sista halvarvet då vi ser honom som mest fartfylld i loppet tillsammans med 11 Hearbreaker V.S. (14 %) samt 12 King Sir Kir (5,7 %) men av dessa både hästar förväntar vi oss mer passiva upplägg. Vi taxerar vinstchansen till 25 %.

Övervärderade

V75-3: 11 On Track Piraten (29 %) spikade vi senast i Olympiatravet då förutsättningarna kändes perfekta och nu “sågar” vi hästen mot enklare hästar då förutsättningarna känns helt fel! Det svänger snabbt i hockey… och trav. I dagens start anser vi nämligen att både distans och utgångsläge är klara minus, inte minst med tanke på vilken bana vi tävlar på. Om vi börjar med distansen så har hästen gjort bra kortlopp men statistiken talar sitt tydliga språk då han bara vunnit 1 av 11 starter över kort distans jämfört med 24 av 73 på övriga starter. Utöver att distansen är fel så är bakspåret negativt då samtliga heta motbud har lägen som borgar för bättre lopp samtidigt som spår elva rent statistiskt är ett uselt spår på Åby. Det finns dock inte bara minustecken då hästen ska gå barfota runt om igen vilket vi ser som en plusfaktor och att vi sågar hästens chanser är kanske att ta i vid närmare eftertanke då vi fortfarande ser honom som en topphäst som kan vinna men vinstchanserna bedömer vi bara till 18 % vilket ger ett mycket dåligt spelvärde.

V75-6: 11 Heartbreaker V.S. (14 %) håller vi väldigt högt och hästen har sannerligen börjat bra i regi Goop. I två av dessa starter har han gått med någon form av barfotabalans och då har hästen varit rent formidabel medan han gått med skor en gång och även om hästen vann då så var det ett helt annat kliv i hästen och vi blev inte imponerade. Till dagens start rankar vi därför ner honom rejält då det inte låter påställt ifrån stallet och det aviseras att det blir skor runt om. Känslan är att målsättningen bara är att hästen ska få en pengaplacering för att komma med i finalerna under Elitloppshelgen. Vi taxerar vinstchansen till 7 %.

Skrällbud

V75-1: 6 Pebbe Simoni (1,9 %) är V75-härdad och har visat sig duga riktigt bra med rätt resa i de flesta sällskap. Lång distans är visserligen kanske inte optimalt men hästen har vunnit på distansen tidigare och idag känns läget hyperintressant då han nästan är garanterad en bra resa då han är startsnabb och har goda möjligheter att hitta ner till plankan direkt och sedan nå antingen ledningen eller vinnarhålet. Om han når ledningen utan motstånd så lär han släppa relativt omgående och om det blir ett hårt tempo i loppet så kan hans spurt bita riktigt bra över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 9 % vilket gör honom till ett av omgångens största spelfynd!

V75-4: 2 Copimade (4,9 %) kommer från Jörgen Westholms formstall och han var senast ute på 3140 meter i sitt första riktiga lopp för säsongen eftersom han galopperade tidigt i sin årsdebut. I den starten imponerade han mycket då han vann ifrån spets och känslan är att hästen bör ha gått framåt rejält efteråt så vi bör kunna förvänta oss en topprestation och han visade redan under fjolåret då han var Kriteriefinalist att han är kapabel.

Det som gör hästen extra intressant idag är utgångsläget då vi har Copimade som knapp favorit att komma först fram för att ta över ledningen från 4 Sandsjöns Revenue (1,4 %) som högst troligt tar spets direkt. Om han tar över spets så kan Westholm i sin tur välja att släppa till antingen 5 Platon Face (14 %) eller mer troligt 8 Erik Sting (36 %)  som vi tror är först fram för att ställa frågan om att få överta. Om han släpper ledningen så känns hästen livsfarlig från vinnarhålet då han har en bra spurt att tillgå och han är inte ofarlig om han körs i spets heller. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

V75-7: 11 Cruzado Dela Noche (2,9 %) är en Amerikaimport som nu har gjort två starter i Sverige och även om han inte segrat så tycker vi att han gjort det bra och vi har gillat uppsynen på hästen. Till dagens start aviseras det barfota runt om och vår känsla är att det kan höja hästen enormt vilket gör att vi också rankar upp honom rejält. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Jokersystemet

åbydrottningen

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

6*1*5*8*6*1*5 = 3 600 kronor[/content_protector]