V75 Åby

V75

V75-finaler med Åby Stora Pris och toppsport och vi kopplar grepp på omgången med en spelteknisk spik!

[content_protector password=”lättning” cookie_expires=”3600″]Förra lördagen vann vår spik Volstead som väntat på hemsidan och vi var kvar med bra potential efter fyra avdelningar då vi framför allt kom rätt på skrällen 10 Get a Winner i V75-4. Därefter var det dock mörker då vi hade rankat ner betrodda 6 Donato E. i den femte avdelningen som C-häst och därefter kom storskrällarna 12 Faith Hill (2,3 %) samt 8 Olympic Torch (0,6 %) och även om vi hade dem bättre rankade än spelarkollektivet så var de utanför ramen. Det blev en mycket svår rad och vinnaren belönades med fyra miljoner kronor vilket alltid är uppfriskande. Lördagen följdes upp med miljonutdelning även på söndagen vilket förvånade oss då vi hade förväntat oss en låg utdelning och därför stod över på hemsidan. Att spå utdelning är inte alldeles lätt alla gånger!

I helgen är det toppsport igen med Åby Stora Pris i fokus och toppklass rakt igenom på loppen då det är V75-finaler. Tyvärr måste vi säga att det är relativt stor risk för en lägre utdelning idag och det beror framför allt på att vi har en storfavorit i form av Sauveur i V75-avslutningen där det brukar rensa extra dåligt med stora favoriter. Vinner han så tvivlar vi på någon högre utdelning och även om ett favoritskap är berättigat så väljer vi att spela utgång emot och gå för de stora pengarna. Vi anser nämligen att spelvärdet i loppet ligger på 4 Dante Boko (10 %) medan spelvärdet på 8 Sauveur (63 %) är mer neutralt.

Vi inleder omgången med en spik i form av 3 Propulsion (36 %) då vi anser att spelvärdet är fint då han inte är favorit. I nuläget är han bara andrahandare men vi anser att han borde vara klar favorit med uppemot 50 % i spelprocent. Det var dock inte ett självklart val av spik denna helg och vi var länge inne på 2 Palermo Broline (14 %) i den andra avdelningen men då vi sammantaget anser att det finns bättre skrällbud bakom i V75-2 så valde vi till slut spik i V75-inledningen.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 134 respektive 300 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Åby Stora Pris – Heat A

Omgången inleds med första heatet i Åby Stora Pris och som vanligt är det bra kvalitet på loppet även om vi faktiskt inte är jätteimponerade av startfältet i stort i den här upplagan då vi anser att hästar som Montgomery Hill och Food Money startar med minimala chanser. Dessutom har vi tröttnat lite på att se hästar som B.B.S.Sugarlight (numera struken) i topploppen när han inte verkar vara i form.

Knapp favorit i nuläget är 2 Un Mec D’Heripre (37 %) och att han är betrodd har vi full förståelse för då det kan bli spets direkt alternativt vinnarhålet och med open strech behöver inte det vara fel. Vi har respekt för hästen men anser att favoritskapet borde ligga på 3 Propulsion (36 %) som går från klarhet till klarhet och vi anser helt enkelt att han är huvudet högre rent kapacitetsmässigt för dagen samtidigt som Örjan Kihlström minst sagt kör med flyt för närvarande. Vi väljer att spika och skriver mer om honom nedan!

Bakom favoritduon är det egentligen endast 1 Tycoon Conway Hall (7,6 %) som känns intressant och det beror till stor del på att det nu troligtvis blir jänkarvagnen för första gången. Han är mycket startsnabb och gör jänkarvagnen att hästen höjer sig ett snäpp från sin redan höga nivå så kan det mycket väl räcka till vinst ifrån ledningen. Vi lägger Tycoon Conway Hall som tvåa i rankingen då vi hellre får in honom som spik än 2 Un Mec D’Heripre (37 %) som ligger först i turordningen.

V75-2 Klass II

En Klass II-final som helt klart känns som omgångens svagaste finallopp där det skiljer mycket mellan toppen och botten. Loppet känns kort sagt ihåligt och fyra-fem hästar startar med minimala vinstchanser.

Klar favorit är 6 Isor Håleryd (58 %) och att det är en topphäst i vardande som ska vara hårt betrodd köper vi. Däremot finns det lite för många frågetecken för att vi ska köpa det stora favoritskapet. För det första är hästen inte speciellt startsnabb och det kan bli en vingelresa från det här läget vilket kan visa sig kostsamt på Åbys open stretch-bana. Vi tycker inte heller att det är speciellt troligt att han blir släppt till spets vid ett tidigt avancemang då vi även håller andrahandaren 2 Palermo Broline (14 %) högt. Utgångsläget kan med andra ord ställa till det och när hästen dessutom inte startat på över en månad så skulle det inte förvåna oss om han kan behöva lopp i kroppen. Hästen har noll vinster på tre försök när han startat med över 30 dagars uppehåll även om prestationerna varit fullt godkända. Utöver detta har hästen ett Derbykval som nästa uppgift och även om stallet menar att det inte ska påverka dagens uppgift så känner vi oss inte alldeles säkra på den saken. Utöver allt ovan så var stall Peter Untersteiners hästar lite ojämna i prestationer under fredagen och det finns ett litet orosmoln att stallformen kan vara sviktande.

Vår förstahäst är istället 2 Palermo Broline (14 %) som antagligen ska gå med jänkarvagn för första gången och vi spelar utgång med honom och var faktiskt mycket nära att löpa linan fullt ut och spika på det fina spelvärdet. Vi varnar även för 4 Digital Yankee (7,2 %) som vi skriver mer om under skrällbud. Totalt tar vi med fyra hästar i detta lopp och går aningen kort. För dig med en fetare plånbok rekommenderar vi fylla på i detta lopp.

V75-3 Silverdivisionen

Denna Silverdivisionsfinal håller absolut toppklass och här finns flera hästar som mycket väl kan duga bra i den högsta klassen. Klar favorit är 2 Takethem (44 %) och det köper vi rakt av. Vi är liksom övriga spelarkollektivet djupt imponerade av hästen och når han spets är det absolut toppchans och vi var nära att spela utgång på honom men nöjer oss med ensam A-häst då det trots allt finns vissa frågetecken kring om toppformen är där då det gått lite långt sedan den senaste starten. Hästen har presterat klart bäst med tätare starter!

Bakom favoriten håller vi 7 Seedorf O.M.F. (6,3 %) väldigt tidigt då det är en häst som alltid varit en glänsare som visat skyghög kapacitet. Vi hade inför den senaste starten varit lite besvikna över honom under en period men såg det som väldigt intressant att han skulle gå barfota runt om. Den balansen gjorde också underverk då han var klart förbättrad och blir det barfota runt om igen så rekommenderar vi er att överväga att flytta upp hästen till A-gruppen. Det är dock osäkert för närvarande och vi nöjer oss därmed med B-gruppen. Som tredjehandare har vi 11 Nadal Broline (21 %) som är en häst som vi håller skyhögt. Vi håller faktiskt Nadal Broline som den bästa hästen i sällskapet men utgångsläget är rent uselt då loppet är jämnt och hårt och det kan bli väldigt dryga spår vid avancemang och det är kostsamt på Åby. Totalt tar vi med sex hästar här och känner oss trygga med det.

V75-4 Klass I

Detta lopp ser vi lite som ett nyckellopp i omgången och vi har goda förhoppningar om att det kan skrälla till ordentligt här som det gjort i de senaste Klass I-finalerna. Det är gott om kapabla hästar i fältet som mycket väl kan klättra i klasserna samtidigt som det låter påställt från flera håll och det haglar av intressant information kring balans och utrustning.

Här hittar vi också omgångens i våra ögon svagaste favorit i form av 2 Kalle Kalas (22 %) som vi skriver mer om under övervärderade nedan. Vi anser istället att 10 Sloppy Joe (20 %) borde ha favoritskapet och lägger honom därför först i rankingen. Hästen visade tidigt toppkapacitet men blev dessvärre skadad länge och har nu gjort två starter efter lång vila. I den senaste starten trodde vi på hästen där vi rankade honom som tipsetta och han visade då tillsammans med Peter G Norman att han redan var tillbaka i toppslag vid en relativt enkel seger efter en smörresa.

Till denna start är det en kraftig kuskförstärkning med Örjan Kihlström i sulkyn och som vi läser loppet kommer det bli en hård körning inledningsvis och troligtvis högt uppdrivet tempo hela loppet igenom. Detta skulle gynna Sloppy Joe och då vi håller hästen som den kapacitetsmässigt bästa hästen i fältet är han klar förstahäst. Faktum var att vi var nära att göra honom till ensam A-häst eller att spela utgång men för att få stuns i systemet så valde vi bort det. Vi spelar med tre A-hästar och våra andra A-hästar är 6 Gucci Degato (7,7 %) och 4 Casanova Sisu (3,3 %) som vi skriver mer om under skrällbud. Bakom våra A-hästar är det gott om intressanta streck och vi gör en bred B-grupp och tar totalt med åtta hästar och utelämnar favoriten.

V75-5 Åby Stora Pris – Heat B

Det andra heatet kommer naturligtvis påverkas mycket av vad som händer i Heat A men den informationen har vi tyvärr inte nu. Vi är lite förvånande att 6 Propulsion (49 %) är så stor favorit i det här försöket från ett sämre läge vilket vi har lite svårt att köpa då vi anser att hästens möjligheter är bättre i det inledande heatet. Vår känsla är att hästen kommer att få jobba maximalt i Heat A och vi blir inte förvånade om den taktiska Örjan Kihlström väljer ett passivt upplägg här och sparar krafterna till ett skiljeheat.

Vår A-duo i detta heat består av lägesgynnade 4 Mosaique Face (14 %) samt 2 Västerbo Highflyer (8 %). Dessa hästar kommer till skillnad från favoritduon köras passivt i det inledande heatet och maxas istället för detta lopp. Som vi läser loppet kommer Mosaique Face pressas till ledningen och även om det inte är glasklart så är vårt huvudscenario att Jennifer Tillman med 1 Food Money (5,2 %) kommer släppa och ifrån spets biter Mosaique Face ifrån sig riktigt bra. Vår andra A-häst är Västerbo Highflyer som kommer med absolut toppform och i detta heat lär kunna hitta en fin invändig resa och blir det för tufft tempo är vi inne på att han bör ha goda chanser att spurta förbi motståndet via open stetch. Totalt tar vi med fyra hästar här och känner oss trygga med det.

V75-6 Bronsdivisionen

En Bronsdivision som känns spelmässigt väldigt intressant då flera av de betrodda hästarna har fått dåliga utgångslägen och vi har god känsla för topprestationer från några mindre betrodda. Knapp favorit är 9 Bravo Navarone (24 %) vilket är förståeligt då vi håller honom klart högst i fältet. Utgångsläget är dock uselt den här gången med tanke på banan och det finns mycket som kan ställa till det om han inte kommer fram till täten tidigt som i den senaste finalen så vi nöjer oss med att spela B-häst på honom.

Vår A-grupp består istället av de spelvärda hästarna 5 In Vain Sund (8,2 %) samt 6 Cab Hornline (6,1 %) som vi lägger i en utgångsgrupp och skriver mer om under den rubriken. Bakom ovan hästar är även 3 Stay Alert (6,9 %) intressant då han kommer med absolut toppform. Han ska gå med jänkarvagn igen liksom senast vilket vi ser som ett klart plus och från ett optimalt utgångsläge kan spurten räcka hela vägen. Totalt tar vi med sju hästar och gör du ett mindre system är C-hästarna här antagligen de första som du kan ta bort från systemet.

V75-7 Stayerlopp

Det avslutande loppet är ett stayerlopp som givetvis är relativt ihåligt med tanke på propositionen och vi anser att halva startfältet startar med minimala vinstchanser.

Klar favorit är Åke Lindblom fina springare 8 Sauveur (63 %) som är berättigad favorit. Han har tagit klivet upp i världseliten under året med idel starka prestationer och vi håller honom väldigt högt men väljer ändå att ranka ner hästen en aning. Anledningen är dels att utgångsläget kan ställa till det ordentligt då han nästan garanterat får en tung inledning här och även om han tål lite spår på vägen så är det spelmässigt intressant att det låter påställt på den troliga ledaren 4 Dante Boko (10 %) som gått bra i spets i Frankrike och Sauveur därmed kommer få köra till slut eller bli tvungen att göra hela jobbet själv vilket kan bli tungt. Dessutom håller vi inte Åke Lindblom speciellt högt rent taktiskt vilket gör att vi sänker vinstchansen en aning även om det kanske inte spelar någon roll bakom en sån här kanon. Vi taxerar vinstchansen till 64 % och anser att det är neutralt spelvärde.

Spelvärdet i loppet ligger på andrahandaren 4 Dante Boko (10 %) som vi spelar utgång med och bakom är även spurtstarka 1 Glen Ord Superb (3,1 %) intressant att nämna då han går bra över tre varv och lär lifta med i vinnarhålet och med open stretch till slut lär han få chansen och det skulle rensa otroligt bra.

Spiken

V75-1: 3 Propulsion (36 %) går vi ut hårt och spikar i V75-inledningen. Vi var inte så inne på honom senast i Hugo Åbergs Memorial då vi trodde att han skulle kunna få problem från innerspåret men det löste sig perfekt för honom den dagen med hjälp av Örjan Kihlström och han var ruskigt bra då han spurtade ner Mosaique Face till slut. Daniel Redén har skyndat långsamt med den här ögonstenen och siktar inte på att lägga in den högsta växeln förrän nästa år men han har verkligen fungerat bra barfota bak på slutet och senast gick han med can’t see back-huvudlag för första gången vilket verkade fungera fint. Han startade då lite rappare än vanligt och ska sannolikt gå med samma utrustning igen med barfota bak och can’t see back vilket vi ser som positivt, men framför allt så verkar hästen fortfarande utvecklas trots att det var ganska nyligen som han etablerade sig i eliten. Han rapporteras enligt stallet ha tränat bättre än vanligt inför den här uppgiften och legat lägre i puls än vad han brukar och utmärkt sig positivt gentemot stallkamraten Västerbo Highflyer som han gått tillsammans med och det låter väldigt optimistiskt.

Vi är lite inne på att 1 Tycoon Conway Hall (7,4 %) som antagligen ska gå med jänkarvagn för första gången kommer göra en liknande prestation som näst senast då han endast fick se sig slagen av Nuncio eller möjligen till och med ännu lite bättre och satsa allt på ett kort i täten där han trivs bäst i det första försöket. Det gör honom till en segerkandidat eller så kan det ställa till det lite för favoriten 2 Un Mec D’Heripre (37 %) och i sådana fall istället gynna vårt spikförslag. Det här är lite av en spelteknisk spik där vi gillar att koppla grepp på en omgång som riskerar att bli lite favoritbetonad direkt i ett lopp där de flesta lägger en stor del av systemet på att gardera med ett par motbud. Om vår spik blir struken så lägger vi Tycoon Conway Hall först eftersom han inte ligger först i turordningen och har en chans att hålla undan i spets om han är förbättrad med jänkarvagnen.

Utgångar

V75-2: 2 Palermo Broline (14 %) är en häst som vi gillar skarpt och har hållit upp i rankingen på slutet. Vi anser att det är en klasshäst som mycket väl kan räcka en bit upp i klasserna och utgångsläget till denna start känns optimalt då det är vår klara spetsfavorit och därifrån har han vunnit vid två av tre starter. Till denna start blir det barfota runt om och dessutom jänkarvagn för första gången vilket är klart intressant om det fungerar bra. Det låter klart påställt ifrån stallet och vi ser det som en klart högre segerchans än nuvarande 14 %. Vi var väldigt nära att spika men det som fällde avgörandet emot var till slut kusken Per Lennartsson som faktiskt har ett dåligt facit på V75 det senaste året och vi inte gärna lämnar ensam på lappen. Vi taxerar vinstchansen till 27 %.

V75-6: 5 In Vain Sund (8,3 %) har härdats mot hårdare motstånd på slutet och går ner i klass till denna start. Vi anser att han tillhör de bästa kapacitetsmässigt när han tävlar på topp och utgångsläget är perfekt och även om hästen inte lär hitta till spets omgående så bör André Eklundh som har toppform och kör med stort självförtroende kunna hitta en bra position. Även om galoppen i den senaste starten oroar en del så anser vi att han borde vara klart mer betrodd. Han har också fått tuffare intervaller som inför Sprintermästaren och vi tycker att det känns klart intressant i det här sällskapet som trots allt inte håller samma klass som en vässad Southwind Mozart eller Uncle Lasse. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V75-6: 6 Cab Hornline (6,1 %) spetsvann senast inom V75 och även om det inte var det skarpaste motståndet så blev vi imponerade av hur hästen uppträdde för dagen och han verkar kraftigt på väg uppåt för dagen. Han har också imponerat i träningen efteråt och till denna start blir det antagligen helstängt huvudlag vilket är intressant och han är rätt snabb ifrån start och vi blir faktiskt inte förvånade (25 % spetschans) om han hittar till täten inledningsvis och därifrån kan han duga hela vägen. Han är dock även spurtstark och med rätt ryggresa kan det även då räcka. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

V75-7: 4 Dante Boko (10 %) gjorde bra ifrån sig i Frankrike i vinter och har nu under våren och sommaren växt in i den svenska eliten på ett bra sätt. I den senaste starten gjorde han en topprestation i Hugo Åbergs och kommer med toppform. Förutsättningarna till denna start känns klart intressanta då han är startsnabb och det är nästan spetsgaranti inledningsvis och därifrån ska han köras enligt stallet och Lutfi Kolgjini brukar sällan släppa kommandot frivilligt. Han har tidigare gjort bra prestationer ifrån spets och har Sauveur en lite sämre dag eller får en alltför jobbig resa så har vi goda förhoppningar om att Dante Boko kan överraska då vår känsla är att distansen ska fungera utmärkt för honom. Vi tycker att det största spelvärdet i loppet ligger på honom och taxerar vinstchansen till 17 %.

Övervärderade

V75-4: 2 Kalle Kalas (22 %) köper vi inte alls som favorit då vi anser att distansen är en klar nackdel och vi håller honom som en sprinter. Han har visserligen gjort det bra på slutet men samtidigt är det flera hästar i fältet som vi håller högre kapacitetsmässigt och det är också flera motståndare som är ute efter ledningen och försöker Erik Adielsson köra ifrån spets där han fungerat klart bäst så lär han få offra mycket kraft under vägen. Faktum är att vi tror att han släpper till vårt skrällbud Gucci Degato och sätter sitt hopp till att vinna via “stretchen”! Vi taxerar vinstchansen till 7 %.

V75-6: 11 Ceasar Sisu (19 %) känns lite läskigt att lägga under denna rubriken igen då hästen gång på gång överraskar oss och vi har tidigare haft honom under denna rubrik och haft fel! Vi måste först och främst säga att han överraskade oss senast och vi håller honom numera högt. Däremot har vi svårt att köpa att han ska vara tredjehandare i det här loppet då utgångsläget är uselt och han trots allt bara är fyra år och möter äldre hästar i en tuff final. Motståndet är faktiskt klart hårdare än förut och för oss är han bara en av flera från ett sånt här läge och han känns därmed överspelad som nästintill favorit. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Skrällbud

V75-2: 4 Digital Yankee (7,2 %) håller inte samma klass som vår utgång (Palermo Broline) eller favoriten (Isor Håleryd) men hästen är kraftigt på väg uppåt och nu är utgångsläget perfekt. Han gjorde det bra senast efter en tuff resa i dödens och att det nu blir barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag är positivt och Örjan Kihlström är stabil när det handlar om V75-finaler. Han är vår favorit att sitta i vinnarhålet och därifrån lär han få chansen! Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

V75-4: 6 Gucci Degato (7,7 %) kommer med absolut toppform och har gång på gång visat sig duga riktigt bra i hårda V75-sammanhang. Han är mycket startsnabb och är faktiskt vår spetsfavorit inom ett halvvarv och blir inte den körningen allt för utdragen så har vi en känsla av att det kan vara en lite överraskande spets-och-slut här. Missar Peter Untersteiner spets så ger vi dock inte slaget förlorat då han är mycket spurtstark och når han vinnerhålet eller en bra ryggresa så bör vinstchansen vara klart högre än nuvarande låga procent. Man ska tänka på att stallformen kanske är lite ojämn för närvarande men det tar vi inte så hårt på för ett skrällbud. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V75-4: 4 Casanova Sisu (3,3 %) är en högkapabel häst som näst senast stod för en topprestation barfota runt om medan han senast inte var som bäst utan galopperade till slut då han gick med säkerhetsbalans. Vi tar dock rätt lätt på senaste starten då det inte var påställt utan bara ett led i matchningen mot detta lopp där det blir barfota runt om igen som han var så bra med näst senast och dessutom blir det jänkarvagn för första gången i kombination med barfotabalansen vilket känns intressant. Då dessutom tränaren Marcus Pihlström har toppform på stallet samtidigt som hästen gynnas av om det blir hård körning i loppet vilket det ser ut att kunna bli så känns han väldigt intressant streckad till endast 3,3 %. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Jokersystemet

åby12 aug

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*1*7*8*4*7*5= 3 600 kronor[/content_protector]