V75 Åby

V75

Vi spikar en häst som rensar friskt från ledningen

[content_protector password=”Lumberjack” cookie_expires=”3600″]Det är Dubbeljackpot till helgens V75-omgång på Åby med hela 55 miljoner kronor till en ensam vinnare och det ser verkligen öppet och spelvänligt ut, inte minst med tanke på att flera betrodda hästar har fått knepiga lägen eller är osäkra av sig med galopper eller med barfotaförbudet. Vi väljer att såga några betrodda hästar som vi av olika anledningar inte tror på och lägger dem helt utanför ramen för att få till ett mer slagkraftigt system med chans till miljonerna. Ni kan läsa mer om dessa hästar under rubriken övervärderade nedan.

En storfavorit som vi inte tycker är så het men ändå väljer att betala för är 1 Bula Bula Am (52 %) i V75-4. Hon har blivit stabilare på slutet men vi litar inte alls på att hon sköter sig från ett innerspår. När det sköljer hästar över henne i starten så är det ett stressmoment för vilken häst som helst. Att Björn Goop kör för första gången innebär sedan kanske att hon har mindre risk att sitta fast men samtidigt så ökar det också risken för galopp under vägen enligt vår mening. Tränaren Marcus Lindgren är optimist och tycker att hon ska ha bättre chans än på Bjerke där hon också var klar favorit och då hon är stark och passar på distansen så ska hon absolut med på kupongen men det finns alltid en risk att hon blir nedspeedad mot V75-motstånd som hon blev senast trots att hon hade ledningen gratis den gången.

I V75-avslutningen så tror vi att spetsstriden blir väldigt avgörande. 3 Ni Talar Bra Latin (39 %) och 5 Bar Plombier (19 %), som vi verkligen gillade intrycket på senast, gör främst upp om ledningen och den förstnämnde ska ses som favorit till att nå den positionen och därmed också en berättigad favorit att hålla undan hela vägen. Den långa distansen är dock knappast någon fördel för honom och de båda spetskandidaterna är missgynnade av barfotaförbudet samtidigt som det finns formstarka skrällar som rensar riktigt bra.

Spiken

V75-5: 3 Lumberjack Joe (8,4 %) tycker vi står för omgångens bästa spelvärde. Hästen har fått några lopp efter uppehåll nu och visat hög klass i V75 tidigare och här ser det upplagt ut för att han ska kunna trycka sig till ledningen i debuten över kort distans. Vi tror inte att favoriten Usain Colt klarar att hålla ut spets och att han sedan kommer att få en problematisk väg till mål och han känns med tanke på det överstreckad, och det finns faktorer som talar emot de flesta andra hästar i det här loppet också.

Lumberjack Joe ska eventuellt gå med jänkarvagn och helstängt huvudlag för första gången i den här starten för att hitta en extra växel och det känns i sådana fall extra intressant från ett perfekt läge över kort distans men det är inte säkert att den växeln behövs för att hästen ska vinna då han fastnade med sparade krafter senast och rapporteras väldigt vass i veckans jobb. Att han behöver gå med skor runt om ska inte vara några problem.

Utgångar

V75-2: 1 Thaitec (59 %) vann ett märkligt lopp senast där han blev het och galopperade drygt 700 meter från mål men ställde sig och via en vass avslutning ändå lyckades runda till seger. Även om det var ett billigt lopp så var det ett formintryck och vi tycker att han är berättigad favorit i den lägsta klassen i ett lopp som annars är vidöppet. Han står perfekt inne och har starka siffror ifrån ledningen och Peter Untersteiner är en säker kusk vad gäller att förvalta spetslägen. Hästen är dock lite osäker av sig och det finns en viss risk att han galopperar bort sig här och om han missar ledningen så kan det strula under vägen men det känns ändå som en stark utgångshäst.

V75-3: 1 On Hold (15,6 %) gör debut i Gulddivisionen och vi tycker att han känns intressant från det här läget. Det finns en viss chans att han kan hålla ut Arazi Boko från start då den sistnämnda tappar lite explosivitet med skor runt om, och i sådana fall är det hästen att slå i ett ganska svagt lopp för klassen. Även om han blir av med ledningen så kommer han få ett bra lopp och med dubbla open stretch till slut så kommer han högst sannolikt få chansen att visa vad han går för i den högsta klassen. I comebacken senast så såg han kanonfin ut i ett enklare sällskap och vi är inne på att han har gått framåt med det loppet i kroppen.

V75-3: 3 Kadett C.D. (17 %) gjorde sen årsdebut i år och har rapporterats träna väldigt bra men har inte riktigt fått ut det i lopp där han inte vunnit än. Senast stod han dock för ett förbättrat intryck även i lopp och tränaren Robert Bergh andas verkligen optimism inför den här starten och vi är inne på att det kan vara dags för seger i en Gulddivision som inte håller den högsta klassen. Han har lottats till ett fint läge och även om han inte är något hett spetsbud så kommer han sannolikt få en bra resa i den främre träffen och sedan kan hans spurt bita bra till slut. Han går bäst barfota men vi är inne på att det är inte någon större nackdel för honom att tävla med skor jämfört med konkurrenterna (förutom On Hold som är van vid skor runt om).

V75-6: 9 Owen Face (12 %) har varit ute mot väldigt tufft motstånd de senaste starterna. Först mötte han Nuncio två gånger, varav han vann från “ingenstans” den första gången, och sedan fungerade han inte alls på banan senast på Bjerke. Det är dock intressant att påpeka att han kunde ha vunnit utan störningen till galopp senast ändå, även om det var en dag att glömma där allt gick fel. Han har inte rygg på några startkatapulter men han lär få en hygglig rygg på norrmannen och vi tror att han sedan får ett offensivt upplägg av Adrian Kolgjini som tänker försöka låta hästens hårdhet avgöra och vi är inne på att det kan räcka till seger till en väldigt intressant spelprocent. Det som främst gör att vi inte vågar spika och nöjer oss med utgång är att de kastar på jänkarvagnen på det värsta motbudet Only One Winner, en häst som antagligen kommer pressa sig till ledningen och han sedan måste tugga ner från utvändigt läge men dessa två hästar höjer sig chansmässigt över resten enligt vår mening.

Övervärderade

V75-1: 9 Dernier Viking (32 %) är som ni alla vet en fantastisk häst och duellen mot Calvin Borel i den näst senaste starten har verkligen stannat i minnesbanken vilket också insatsprocenten antyder idag gäller för spelarkollektivet då förutsättningarna faktiskt är helt fel här. För det första är distansen för kort då Dernier Viking är ett styrkefenomen men framför allt så ska Dernier Viking gå med skor vilket är ett jättestort minus då hästen får en helt annan aktion. Lägg därtill att hästen kommer från galopp i den senaste starten och ett stall med lite tveksam form så förstår ni att vi inte är sugna på henne idag! Om hon inte hade galopperat i den senaste starten så hade hon inte ens startat här till att börja med så det känns inte direkt som några optimala förutsättningar.

V75-3: 2 Arazi Boko (17 %) är en häst som vi överlag har kommit snett på då vi rankat ner den mer än vad spelarkollektivet har gjort men envisna som åsnor så fortsätter vi med det här. Anledningen är att Arazi Boko den här gången ska gå med skor vilket vi ser som ett jätteminus för hans del. Då vi dessutom tror att det kan bli ett hårt tempo inledningsvis då On Hold, som vi tror en hel del på, faktiskt kan öppna hyggligt med Magnus Jakobsson och antagligen kommer gasa vad som går för att hålla vinnarhålet eller till och med spets. Oavsett löpningsförlopp så tror vi dock att Arazi Boko får svårt att vinna ett sånt här lopp med skor runt om.

V75-6: 1 Scellino Luis (34 %) är en glänsare  som ägs och körs av Erik Adielsson och det hörs verkligen på Erik hur mycket han gillar hästen och tror på honom framöver. Vi gillar även hästen men måste säga att vi inte är helt tillfreds med hans utveckling för dagen och även om han vann senast så känns inte formen på topp och i detta tuffa lopp så tror vi att toppform krävs för seger och då dessutom spåret är besvärligt så känns 34 procent absolut i överkant och vi väljer att lägga honom utanför ramen. Från innerspåret så har han inte lyckats svara ledningen förut och vi tror att han får problem att svara flera hästar som kommer farandes utvändigt och att han sedan behöver tur för att hitta en väg till seger när han ska få ett mer passivt upplägg.

Skrällbud

V75-4: 4 Kax The Flax (2,2 %) går från kraftig favorit i den senaste starten till skräll idag där hon faktiskt känns helt bortglömd i ett öppet lopp. Hon är lite dum och galen av sig och blev het i den senaste starten och den är bara att glömma. Hon behöver en smygresa i ett sånt här sällskap och över den här långa distansen men hon kan öppna medelsnabbt från ett sånt här spår och har en mycket vass spurt om hon får spara speeden till slut.

V75-6: 4 Odin Töll (3,7 %) har länge siktats mot det här loppet och trivs utmärkt på banan och med skor runt om vilket är en fördel jämfört med flera konkurrenter. Han kan öppna snabbt och har en liten chans att hålla ut Send In The Clowns sida vid sida i starten och i sådana fall så skulle det inte förvåna oss om han körs i ledningen hela vägen, alternativt ett fint lopp i rygg ledande Only One Winner som lär komma farande efter en bit för att försöka överta. Oavsett vilket så tror vi att han kommer hitta ner till ett bra läge och få ett fint lopp i den främre träffen där han trivs bäst och han rensar bra.

Jokersystemet

V75 Åby

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*6*2*7*1*4*5 = 4 200 kronor[/content_protector]