V75 Åby

Spikförslagen

V75-4: 2 Antonio Trot (23 %) kommer från Timo Nurmos formstall som för närvarande vinner med det mesta och han har verkligen visat toppform själv på slutet. Han har äntligen fått ett fint läge igen och är oöm av sig och blir det lite tempo inledningsvis i loppet så är vi inne på att det är goda möjligheter att han bara krossar motståndet under det sista halvvarvet på sin hårdhet. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som på slutet.

V75-5: 2 Whitehouse Express (19 %) har höjt sig något snäpp ytterligare denna säsong och det blir riktigt intressant att se hur han växer in i den yppersta eliten. Känslan är att han är på god väg och det hörs verkligen på Örjan Kihlström att han gillar denna häst och funderar kring hur bra hästen egentligen är. När det gäller storlopp så är Örjan Kihlström en mästare på att hitta rätt och han är vår favorit till vinnarhålet bakom favoriten 1 Muscle Hustle (52 %) och som Whitehouse Express sett ut på slutet så blir det inte lätt att stå emot honom via open stretch men även om vinnarhålet missas så är vi inte främmande för att han kan vinna med andra upplägg också. Det blir antagligen barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn igen.

V75-6: 10 Udo’s Oiler (5,6 %) gillade vi intrycket på senast och han har vid sina bra dagar kapacitet som räcker riktigt långt i ett sånt här sällskap. Vi ser också frågetecken kring de mest betrodda hästarna i loppet samtidigt som det är intressanta förändringar på Udo’s Oiler och han känns därmed given att gå på. Det blir nämligen barfota runt om och jänkarvagn vilket vi ser som stora plus så länge han går felfritt och spelprocenten är väldigt tilltalande.

V75-7: 2 Mellby Duke (7,0 %) känns intressant från ett perfekt utgångsläge i ett annars vidöppet lopp då han avslutade vasst med ett varv i drygt 1.10-tempo senast och vi gillade intrycket där han gick i mål med en växel sparad och han håller smygform för tillfället. Nu är vi inne på att det kan bli en rivig inledning som gynnar hästarna som inte är inblandade i spetskörningen och han har tidigare visat upp en fin hårdhet och spurtförmåga och dessutom känns det extra intressant med Erik Adielsson upp i sulkyn. Det blir antagligen skor runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

Måstestrecken

V75-2: 6 Scorpion Kiss (12 %) kan öppna snabbt från såna här lägen och är knapp spetsfavorit i våra ögon och därmed ett måstestreck på kupongen. Han har höjt sig barfota bak och med svensk jänkarvagn i de tre senaste starterna och det är ett plus med Christoffer Eriksson i sulkyn som satt bakom tömmarna för första gången vid segern senast. Han måste dock antagligen få dämpa tempot en del för att hålla hela vägen men det är inte omöjligt att han får göra det om han avgör spetsstriden tidigt. Det blir barfota bak, öppet huvudlag och svensk jänkarvagn igen.

Skrälldragen

V75-2: 11 Urgent Call (2,0 %) gick med optimal utrustning och balans vid segern näst senast med barfota bak, trekvartsstängt huvudlag och jänkarvagn och såg då urläcker ut. Nu går han med samma utrustning och balans igen och även om han hittills varit bäst ifrån spets så har han visat sig fungera bakifrån också. Nu är känslan att det kommer chansas inledningsvis med en offensiv styrning för att hitta position och lyckas Oskar J Andersson rygga snabba 6 Scorpion Kiss (12 %) inledningsvis så känns det inte omöjligt att han lyckas hitta ett fint slagläge och som nästan ospelad känns han klart intressant.

V75-3: 4 Officer C.D. (5,3 %) låter det märkbart uppåt på ifrån stallet och även om resultatraden inte lyser av ettor så känns förutsättningarna till denna start intressanta. Hästen är en startraket och vårt huvudscenario är att han inledningsvis kommer hitta vinnarhålet bakom stallkompisen 3 Re Doc (22 %). Nu är han utrustad med ett norskt huvudlag vilket han svarat bra på tidigare och blir det lite tempo på tillställningen vilket inte känns omöjligt med offensiva Adrian Kolgjini bakom en betrodd häst så är vi inne på att det kan bli svårt att stå emot Officer C.D. på open stretch när Kim Eriksson rycker norsken. I övrigt blir det antagligen barfota runt om och vanlig vagn.

Överspelade

V75-5: 1 Muscle Hustle (52 %) har lottats till ett till synes perfekt läge i det andra heatet av Åby Stora Pris men vi tycker att spelprocenten har blivit lite väl hög på honom. Det är bara en vinnare från innerspåret hittills på 24 försök med nuvarande upplägg varav tio har varit favoriter och det brukar ofta bli körning och hända oväntade saker i loppen med open stretch till slut. Hästen är dessutom bara fyra år och det är inte lätt att gå ut mot den äldre eliten och även om de allra värsta konkurrenterna saknas den här gången så är vi inte alls säkra på att han håller undan när ett par kommer få perfekta smygresor. Han bör dock vara gynnad av att det är det andra heatet om man ska döma av hur han uppträdde i Sprintermästaren men det är också en liten osäkerhet med en favorit här då man inte vet vad som händer i det första försöket. Det blir barfota bak, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

V75-7: 8 Nobel Amok (33 %) har utvecklats kraftigt i Robert Berghs regi men vi har svårt att köpa det stora favoritskapet den här gången då vi inte gillade intrycket senast på Rättvik där det slutade med galopp och det är dessutom upplagt för en besvärlig resa från bricka åtta och även om han så småningom når dödens eller spets så lär det kosta mycket. Det låter visserligen uppåt ifrån stallet men utan färsk form och med ett knivigt utgångsläge så är han ingen spik för oss. Det var öppet huvudlag senast men blir antagligen norskt huvudlag i den här starten liksom vid segern näst senast alternativt halvstängt som i starterna innan dess vilket är ett plus och annars barfota runt om och jänkarvagn som på slutet.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170812

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.