V65 Solvalla

V65_inrusande_22mm

Vi hoppas att Isinbajeva lyfter oss mot nya storvinster

Onsdagens V86-vinst kändes bra och vi är laddade för att fortsätta spinna vidare på framgångarna. Vår ranking har varit vass på slutet och det är bara att hoppas att det håller i sig för då kommer fler vinster säkerligen ramla in.

Hittills har Solvallas fredagsomgångar hållit relativt hög klass men tyvärr så är dagens tävlingar av lägre klass och det har varit lite av ett sömnpiller att granska lopparkivet. Även om tävlingarna inte är något att skriva hem om sportsligt sett så har vi hittat några spelmässigt intressanta skrällar som vi tror på och det finns även några hästar som blir intressanta att se inför framtiden.

Vi tror på en ganska hög utdelning idag och det ser ut som om det går att köra på valfri balans under dagen.

Spiken

V65-1: 4 Isinbajeva (22 %) är mycket startsnabb och sitter troligtvis i spets direkt och körs därifrån då hon gillar kort distans och biter ifrån sig bra ifrån den positionen. I den senaste starten hamnade hon i rygg på Rebellion som i våra ögon är en kanonhäst. Därifrån höll hon bra till en andraplats och vi gillade intrycket då förutsättningarna verkligen var fel den gången då banan inte var bra och hon normalt sett inte är som bäst på medeldistans.

Vi ser ingen häst som vill sätta upp tempot i sällskapet och tror att vår ledare kommer få bestämma efter behag och trots att vi egentligen inte håller denna häst speciellt högt så tror vi att hon rinner undan idag på visad form.

Vi väljer att spika i den första avdelningen men vi svävade länge mellan Isinbajeva och Gliderman i V65-3 som ligger väldigt nära varandra i vinstchans enligt vår åsikt. Valet blev till slut Isinbajeva eftersom Gliderman har ett något chansartat spår och hon är ett speltekniskt bättre val då det helt enkelt är väldigt bra att spika i första avdelningen där de flesta inte vågar göra det på grund av rädslan att åka ut direkt. Genom att spika direkt så får vi bättre möjligheter att få till kombinationer som gör oss till stora vinnare på V65:an.

Utgångar

V65-3: 2 Gliderman (20%) var vi länge inne på att spika då vi håller honom som den klart bästa hästen i loppet. Vi har blivit imponerade på slutet och gillade framför allt kämpaandan som hästen visade i den senaste starten då han visade en enorm moral. Vi valde till slut att enbart använda Gliderman som utgång då vi är mycket tveksamma till om han kan nå spets och det därmed kan bli positionsproblem. Löser det sig någorlunda längs vägen tror vi dock att han vinner.

Om ni följer livesändningarna eller är ute på banan och får in negativa rapporter om vår spik så rekommenderar vi Er att överväga att byta spik till Gliderman.

V65-5: 1 Gigant Sjöhammar (23 %) var vi från början inte speciellt förtjusta i men där har vi ändrat uppfattning. Hästen har gått stadigt framåt och var riktigt bra senast på Solvalla då han åkte dit mot en smygkörd häst som var riktigt bra (Karlipo). Vi tror att det är en hygglig chans att hästen håller upp ledningen och därifrån tror vi på en bra chans till revansch. Vi tror att distansen ska passa bra men eftersom hästen aldrig startat på lång distans så är det ändå lite av ett frågetecken.

V65-6: 3 Rosy Cheeks (23%) är en häst som vi verkligen gillar. Hon imponerar och blir allt bättre men nu har hon också gått upp i klass och det var bara en vecka sedan senaste starten. Vi tror trots det att hon har goda vinstmöjligheter men väljer dock att nöja oss med utgång istället för spik på grund av det ovan nämnda och då vi misstänker att hon kommer att bli favorit i slutändan och spelvärdet på att spika favoriter i sista loppet är lågt.

Övervärderade

V65-3: 10 Nelle Red Turbo (17 %) har en mycket hög grundkapacitet och är en häst vi trodde mycket på i början av karriären. Hästen har dock inte utvecklats i den mån som vi förväntade oss efter det men däremot är han fortfarande allt som oftast överspelad. Hästen vann visserligen i det senaste loppet men det var mycket billigt och det imponerade inte direkt. Vi har lagt honom i C-gruppen och gör du ett mindre system så rekommenderar vi dig att ta bort hästen från systemet.

V65-6: 1 Mellby Ametist (31 %) har alltid haft ett gott rykte men har enligt oss visat stora begränsningar trots sex segrar på 16 starter. Vi har i alla fall inte blivit imponerade av de tidigare besöken på Solvalla och rankar ner henne ordentligt den här gången.

Skrällbud

V65-2: 2 Nothingelsematters (2,5 %) har enligt oss bäst fartresurser i sällskapet och vår magkänsla säger oss att det kan vara dags att få till det för henne från ett intressant läge bakom bilen eftersom hon möter ett ganska ljummet motstånd. Ibland är magkänslan ute och cyklar men tillräckligt ofta stämmer det för att det ska bli lönsamt. Hon är felstreckad enligt vår mening och vi håller tummarna då det även lär ge dunderodds på vinnarspelet.

V65-6: 9 Freja Sund (1,9 %) har vi länge hållit högt och bara väntat på att det ska lossna för henne. Nu tror vi att det är dags då hästen såg kanonfin ut som instängd till slut i årsdebuten. Nu ska hon gå barfota runt om och Daniel Redén som verkligen visat upp hästarna i topptrim på slutet är jättenöjd med träningen. Hon är kraftigt understreckad och vi lyfter upp henne i rankingen.

Ranking

Nedan kan ni se vårt förslag på Jokersystem och matematiskt system. Vi har poängterat flera gånger tidigare att vi föredrar Jokersystemet men eftersom vi vet att en del av er föredrar det matematiska systemet så gör vi även ett sådant systemförslag. Det system som vi själva spelar är dock alltid Jokersystemet.

De hästar som är fetmarkerade nedan är de som ingår i vår ram på Jokersystemet.

A-hästar B-hästar C-hästar
V65-1 4 Isinbajeva 6.1.9.2.10,7 3.8.5.11.12
V65-2 2 Nothingelsematters 7.1.6 11.8.5.3.4.9.10.12
V65-3 2.6 7.4 8.11.10.5.14.1.9.3.12.13.15
V65-4 5.1  4 Classic Queen 6.2.3
V65-5 1 Gigant Sjöhammar 3.4.11.5.9 8.6.2.12.7.10
V65-6 3.2.9 12.7.8.1.5 10.6.4.11

Vi spelar V6 upp till 20k och V65-förslaget är på 2 820 kronor. Reduceringsgraden är idag 86 %

De hästar som ingår i ramen är: 1*7*9*4*9*9

Kraven är: Högst 1 C-häst, minst 3 A-hästar

Utgång, minst en av följande hästar måste vinna:

V65-3: 2 Gliderman (20 %)

V65-5: 1 Gigant Sjöhammar (23 %)

V86-6: 3 Rosy Cheeks (23 %)

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*7*2*3*9*7 = 2 646 kronor