Vi satte sjuan på V75 Axevalla vilket betalade 299 277 kronor

Nuncio hade inga problem med banan då Örjan Kihlström lättade på tömmarna över upploppet

Det var återigen det matematiska systemet som slog till när vi fick sju rätt på hemsidan till V75 Axevalla i lördags vilket betalade hela 299 277 SEK! Nyckeln till vinsten var att vi spelade med två spikar på Nuncio och Västerbo HighScore vilket visade sig vara en framgångsrik taktik då det var en lurig omgång i övrigt med tre femtonhästarsfält.

Prognoserna för väderleken var stabila under veckan med några enstaka minusgrader på natten och några enstaka plusgrader under lördagen och vi hade inte förutspått en speciellt dålig bana men den blev uppenbarligen ganska lös på sina ställen och det är tydligt att det är svårt att förutsäga exakt hur banunderlagen ska bli under den här årstiden. Vi märkte dock i ramloppen att banan var flera sekunder långsam och verkade bli allt sämre – inte minst när Rickard Svanstedts löfte Baron Gift varvade på långsamma 1.18,5 i Bronsdivisionen och fältet ändå hade svårt att hänga med.

Under den sista timmen innan spelstopp så gjorde vi därför en genomgång av vilka hästar som gått bra på dåliga banunderlag tidigare i kombination med vilka som såg ut att klara av det i värmningarna vilket var en anledning till att en del hästar “åkte jojo” i rankingen under lördagen. Två hästar som var bergfasta tipsettor var dock Nuncio och Västerbo HighScore även om vi tyvärr tvekade kring att löpa linan hela vägen ut och spika den sistnämnde när underlaget visade sig vara svårbemästrat. När man gör ändringar kort innan spelstopp så riskerar man alltid att ångra sig men på det stora hela så kändes det som att det var en intressant vinkel den här gången även om det inte slog så väl ut.

Vi slets mellan hopp och förtvivlan på de system som vi hade på hemsidan och på ATG Tillsammans men det var skönt att ett system satt i alla fall även om det var det som vi hade gjort redan dagen innan. Systemen som vi gjorde på ATG Tillsammans fick retligt nog nöja sig med sex rätt som bäst och två av dem missade på Beppe Am i V75-avslutningen som har gått bra på svåra banunderlag tidigare med 3-2-0 på sex starter och bland annat en andraplats mot Fossens Bonus över kort distans för fem starter sedan efter en mycket bra avslutning. Nu galopperade han dock i slutsvängen under angrepp och kanske passade inte underlaget riktigt för honom den här gången men det var svårbedömt att säga om det var segern som rök där eller inte.

Av de hästar som vann så var det flera som lever på sin styrka och var statistiskt gynnade av tunga banunderlag i alla fall – t ex Swimming Pool, Othala, Önas Ida och Balfour, och två hästar i form av Västerbo HighScore och GlobalSatisfaction som var oprövade enligt statistiken och så Nuncio då som var överlägsen oavsett underlag. Ett problem med att kolla på statistik är dock att banorna måste vara två-tre sekunder långsamma innan ATG bestämmer sig för att bokföra en bana som “något tung”. Antagligen beroende på att det ses som dålig reklam för banorna själva att säga att de har ett underlag som håller dålig kvalitet – och det gör det lite vanskligt att försöka dra några långtgående slutsatser ur statistiken.

Vi är tillbaka med V86 på onsdag som är en omgång som delas mellan Solvalla och Åby men eftersom ATG genomför systemunderhåll så öppnas inte omgången förrän på måndag. Om ni vill rygga oss på Andelskungen så kan ni läsa mer om det här: http://www.andelskungen.se/tipsters/12/

One thought on “Vi satte sjuan på V75 Axevalla vilket betalade 299 277 kronor

Comments are closed.