V75 – för storspelaren eller tillsammans med vänner

Vi har simulerat de automatgenererade systemen som vi kallar för Skoinfo Boy med olika radantal under ett år för att se om vi kan hitta den optimala systemstorleken för olika streckspel. Resultaten och diagrammen som ni kan se nedan är därmed inte statistiskt säkerställda på något sätt då det krävs fler omgångar för det men vi hoppas att det kan vara en liten fingervisning.

Vi har nu kommit fram till V75 – ATG:s stora flaggskepp som håller alla balansräkningar på rätt köl. Ett spel som har fungerat som kassako för ATG i över 20 år vid det här laget och som alla känner till att det är för storspelaren men hur stor spelare behöver man egentligen vara för att ha en chans att slå det?

Villkor

 • V75 gjorde debut tillsammans med Harry Boy 1993 och arrangeras varje lördag vilket innebär 52 omgångar per år men det läggs till allt fler extraomgångar, senast för år 2015 så ökade det från 69 till 72 stycken V75-omgångar, och i graferna nedan så finns det alltså ett 70-tal omgångar medräknade. För någon slags statistisk säkerställdhet så hade det antagligen krävts närmare 700 än 70 omgångar så resultaten nedan ska givetvis tas med en stor nypa salt och mest ses som kuriosa.
 • Ett antal V75-omgångar som t ex runt Unionskampen på Momarken, Oslo Grand Prix på Bjerke, Copenhagen Cup på Charlottenlund samt Finlandia Ajo på Vermo räknas bort i statistiken nedan då de saknar skoinformation vilket är något som vi behöver för att generera systemen.
 • V75 är den spelform som svarar för den enskilt största omsättningen, drygt 4,6 miljarder kronor i den senaste årsredovisningen, så det finns mycket pengar att spela om.
 • Det kostar 50 öre per rad att lämna in V75 som är ett spel med 35% i spelavdrag samt 40-20-40 i fördelning mellan prispoolerna.
 • Det går tyvärr inte längre att lämna in V7 där man spelar endast i sjurättspotten men det har varit möjligt under delar av året och vi räknar alla spel som V7-spel i statistiken då det helt enkelt är lättast att räkna på. Resultatet som ni kan se nedan är dock sannolikt mer fördelaktigt tack vare detta vilket är något som man ska ha i åtanke.
 • Vi genererar alltid fram rakt matematiska system baserade på skoinformation med en spik och antalet rader som anges är inte exakt utan vid det radantal då vi slutar att lägga till fler hästar.

Diagram

Skoinfo_Boy_V75_2014-08-01_-_2015-07-31_1
Skoinfo_Boy_V75_2014-08-01_-_2015-07-31_2

Analys

 • Observera att diagrammen ovan bygger på samma siffror men för tydlighetens skull har olika skala för antalet rader på X-axeln.
 • Vi kan snabbt konstatera att V75 inte enbart är ett spel för storspelaren utan för spelare med riktigt djupa plånböcker. Kanske ligger en del av populariteten och tjusningen i spelets bedrägligt stora svårighetsgrad?
 • System under 2 000 rader innebär en långsam död där man tyvärr knappt behöver göra sig besvär och upp emot 5 000 rader så är det fortfarande ganska marginella vinster som man får kämpa om.
 • Runt 8-10 000 rader så ligger nettoresultatet omkring 500 000 kronor vilket är ett klart bra resultat men det är med ännu större system som man kan tjäna de stora pengarna.
 • Från 12 000 rader och upp emot 50 000 rader så hittar vi något som liknar en optimal systemstorlek men systemen klarar sig faktiskt ganska bra hela vägen upp till 200 000 rader. Man kan alltså i det här exemplet spela för drygt 100 000 kronor varje omgång året runt, dvs insatser för över 7 miljoner totalt, oavsett årstid och hur favoritbetonat det ser ut och ändå gå drygt 4 miljoner kronor plus netto.

Skoinfo_Boy_V75_2014-08-01_-_2015-07-31_roi

 • För att illustrera vad som är optimal systemstorlek för återbetalningen per satsad krona så visar vi även en logaritmisk graf där vi kan se att system runt 15-20 000 rader verkar vara de mest optimala. Exakt hur stor ROI det står i diagrammet ovan är irrelevant då det inte är tillräckligt underlag men det finns anledning att tro att det ger en fingervisning om en optimal systemstorlek i alla fall.
 • Man kan också här konstatera att system under 2-3 000 rader är en ungefär lika stor förlustaffär per satsad krona oavsett hur mycket man spelar för. Även om många spelar bolag eller reducerade system och liknande så ligger sannolikt de allra flesta spelarna i det här intervallet.

Slutsats

V75 är ett dyrt och svårt spel som alla travspelare försöker bemästra men det krävs helt enkelt djupa fickor för att ha någon större chans att göra det, om man inte kan gå med i ett V75-bolag för att spela med några vänner eller liknande. Om man spelar matematiskt så rekommenderar vi att man spelar minst 12-15 000 rader eller system liknande 1x2x4x4x6x8x8 eller 1x3x3x5x7x7x7. Annars så rekommenderar vi att man lämnar in ett reducerat system med t ex Joker där man ofta har omkring 100 000 rader eller mer i ramen innan man reducerar bort de minst sannolika raderna.

Skoinfo Boy V75 har genererats med 10 000 rader vilket har gett ett nettoresultat på 465 558 kronor och är lejonparten av årsvinsten totalt sett för Skoinfo Boy men ändå precis innan den första stora miljonvinsten och ett antal sexsiffriga vinster. Även om det är lite tillfälligheter exakt när miljonvinsterna inträffar så kommer vi i framtiden att överväga att öka till 12-15 000 rader vid nästa uppdatering.

Vi vill även passa på att påminna om vår injudan till våra V75 Tillsammans-bolag där man kan gå med och dela på ett större system, antingen Skoinfo.se för 200 kronor eller Skoinfo.se Hundralappen för 100 kronor per andel. Det är kölista just nu men det öppnas upp platser hela tiden då inaktiva spelare lämnar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 − one =