Eftersnack V75 Bjerke

Buzz Mearas

Om sporten stod i fokus under V75-finalerna förra helgen på Solvalla så stod spelet i fokus på Bjerke. Omgången höll ingen vidare sportslig kvalitet men på förhand så såg denna Jackpotkryddade omgång mycket intressant ut spelmässigt. Vi hade mängder av intressanta bortglömda hästar som vi ställde våra förhoppningar till och känslan var att det skulle bli en topputdelning vilket även speglade vårt systemförslag på hemsidan där hela 94 % av våra radkombinationer enligt Jokersystemet gav över 100 000 kronor.

Omgångens höjdare:

  • Vår spik Buzz Mearas som vi förväntade oss en toppinsats av men att han skulle imponera så här mycket hade vi inte kunnat drömma om. Hästen har sannerligen utvecklats och nu gör Kolgjini bokslut för året och han blir mycket intressant att följa nästa år!
  • Vi gillade verkligen hur hästarna presenterades inför Axel Jensens Minneslopp i V75-6. Det gav en extra krydda åt arrangemanget och så länge inte hästarna blir stressade eller tar skada av sådana ”ljusshower” så hoppas vi att andra arrangörer tar efter.
  • Örjan Kihlströms styrning av Pantarei Ans i stayerloppet i V75-2. Här visade Örjan sin toppklass och sparade varje meter som gick och hans styrning var verkligen ett konstverk. Utan en sådan toppkusk som Örjan hade vi fått en annan vinnare. Vi vill poängtera att Pantarei Ans som vi överlag inte är speciellt förtjusta i givetvis gjorde ett topplopp också.

Omgångens besvikelse:

  • Vi måste såga Joakim Lövgrens styrning av Habito i det avslutande loppet. Hästen värmde dåligt och var även dålig i provstarterna. Detta var något som Lövgren även själv poängterade och det kan inte ha varit speciellt långt ifrån att hästen skulle strykas. I själva loppet hamnade hästen i tredje par utvändigt och ser fortsatt dålig ut. Ändå väljer Lövgren att styra ut först i tredjespår och mycket riktigt så är hästen chanslös och agerar som bromskloss. Här saknades fingertoppskänsla på flera händer!
  • Bankvaliteten var märkbart dålig och det var många hästar som verkade vara väldigt missgynnade av banan och som presterade därefter. Visst kan man inte begära toppkvalitet med tanke på årstiden men bättre än detta borde dock kunna begäras.

På spelfronten så fick vi på hemsidan in 35 stycken femmor vilket gav 2 625 kronor och ett nettominus på 1 058 kronor. Den stora missen för oss var vinnaren Tycoon Conway Hall i V75-3 som vi hade som en av omgångens mest överskattade hästar och som C-häst på vårt systemförslag och då även Call Me Hanover i V75-1 var C-häst så var vi borta. Vi ansåg att Tycoon Conway Hall var klart överspelad då vi var osäkra på om spetspositionen skulle nås och även om Steen Juul skulle lyckas nå dit så hade vi inte blivit speciellt imponerade av honom på slutet och trodde han skulle få svårt att vinna.

I själva loppet tog han dock ledningen enkelt och drog sedan i ett jämnt tempo hela vägen och stack undan på ett imponerande sätt över upploppet. Vi missade även 7 Olivia Trot i V75-4 som vi hade precis utanför ramen på hemsidan. De tre sista avdelningarna satt dock klockrent då våra utgångar samt spiken satt men det räckte totalt sett inte och vi gick lite minus med våra fem rätt.

Däremot hade vi bättre tur på våra V75 Tillsammans-bolag där vi fick sex rätt på vårt mindre system med ett nettominus på 1 208 kronor och sju rätt på vårt större system där vi fick totalt in 156 581 kronor vilket gav ett netto på 136 581 kronor. Det större systemet var faktiskt det största som vi gjort då de 50 andelarna blev slutsålda och det var glädjande att vi kunde prestera!

Våra andelssystem har gått bra på slutet med sju rätt i tre raka V75-omgångar och vill ni vara med på dessa så hittar du dem här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

Vill ni vara säkra på att inte missa våra tips går det att redan nu köpa dem här:

https://skoinfo.se/kop-travtips/

1 thought on “Eftersnack V75 Bjerke

Comments are closed.