Eftersnack V75 Bergsåker – Ulf Ohlsson tog en V75-trippel

Bungle Rain vann säkert i V75-inledningen
Bungle Rain vann säkert i V75-inledningen med Ulf Ohlsson i mustaschprydd hjälm

När Bergsåker stod värd för lördagens V75-omgång en kall och klar eftermiddag i november så fanns det som vanligt goda förhoppningar om en stor utdelning eftersom banan har en skrällprofil men det blev inte riktigt lika roligt som vi hade hoppats på även om vi fick en fantastiskt bra start och sju rätt till slut.

I V75-inledningen blev det tre omstarter där den stora favoriten 1 Pikachu Face såg ut att spetsa i de flesta innan de äntligen släppte iväg starten och “dyringen” 7 Bungle Rain trampade iväg mot ledningen och sedan kunde dirigera loppet runt om utan större problem. Flera av de betrodda motståndarna gjorde bort sig under vägen, möjligen lite uppstressade av omstarterna, och segern kändes aldrig i fara. Vi hade spelat vinnaren som ensam A-häst och utgång på vårt Jokersystem så det var en perfekt start för oss.

I den öppna spårtrappan för ston i V75-2 trodde och hoppades vi givetvis på en skräll eftersom den stora favoriten 1 Donna Mearas inte bara var väldigt orutinerad utan också hade ett lurigt läge med innerspår och dessutom var missgynnad av att gå med bakskor. När loppet gick iväg så missade hon också mycket riktigt att hålla upp ledningen och det blev istället ett uppskruvat tempo i täten medan hon fick harva på i andraspår och hon sågs aldrig med segerchans. Det blev istället köhästarna som gjorde upp om det till slut och vår tipsetta på hemsidan 4 Racer Rose som enbart var streckad på 2 % visade sig vara starkast till slut då hon svarade ärligt över mål då 11 Orkide C.D. och 15 Mellby Darling sköt till den sista biten. 2 Västerbo Realworld passar vi nästa gång då hon kunde gå barfota runt om på banunderlaget och kom tillbaka mycket starkt efter galopp.

Klass I var ett sprinterlopp med bilstart där det var mycket spekulationer om spetsstriden men det var inget snack när starten gick då Robert Bergh lättade på tömmarna bakom sin Derbyfinalist 7 Angle of Attack. Han höll ett ganska hårt tempo med 1.10 första 500 och 1.12,5 på varvet men stack ändå undan smått överlägset i sista sväng och Robert Bergh kollade sig långt över axeln för att se om det fanns någon motståndare som hade något att åka med men han såg antagligen inte mycket. Den som är värd att nämna är 1 Forecast som avslutade ganska piggt efter en patenterad smygresa signerad Örjan Kihlström. – Han känns väldigt bra och har tagit fina steg på sensommaren. Han ser jättefin ut med skor nu också vilket bådar gott för vintern, sade Robert Bergh efter vinsten med 7 Angle of Attack som fungerade lika bra aktionsmässigt som senast på sin nya balans barfota fram och dessutom såg ut att gå med samma nyinköpta jänkarvagn som en del andra hästar från stallet gått med på slutet (vi kan dock ha sett fel där, när ska ATG börja med vagninfo?).

Ulf Ohlsson lotsar Öystein Tjomsland-tränade Sjö Odin till en säker seger i Brimsguttens lopp
Ulf Ohlsson lotsar Öystein Tjomsland-tränade Sjö Odin till en säker seger i Brimsguttens lopp

Inför V75-4 så hade vi tre raka tipsettor på hemsidan och ett gott självförtroende då det var dags för Brimsguttens lopp där ett av våra skrälldrag 6 Blisjur gick till spets i en (sent!) återkallad start och ödslade en del krafter där. I starten som gick iväg övertog 1 Torwall ledningen efter ett halvvarv och när andrahandaren 3 Pave Faks galopperat bort sig igen under angrepp så stod det mellan hästarna på dubbla tillägg över den dryga distansen där 12 Sjö Odin visade sig klart starkast då han kunde rycka och hålla undan för storfavoriten 15 Tangen Haap. – Han var inte alls med vid tempoväxlingen 500 meter kvar och sedan kändes det lite stumt i det läget och det blir gott med lite vintervila nu, hälsade Björn Karlsson om storfavoriten efteråt medan Ulf Ohlsson var betydligt mer nöjd med sin häst. – Jag fick en väldigt bra start och tjänade många meter där. Sedan fick han ett skapligt lopp och jag hade favoriten i rygg och tänkte att det här blir jättesvårt men det höll. Jag var orolig över upploppet då jag hade gjort ett speedryck och det är långt hem på Bergsåker men jag var tvungen att prova, sade Ulf Ohlsson efteråt om Öystein Tjomsland-tränade 12 Sjö Odin som vi hade som stabil B-häst på hemsidan.

Ulf Ohlsson tog en V75-trippel bakom Knows Nothing i Gulddivisionen
Ulf Ohlsson fullbordade en V75-trippel bakom Knows Nothing i Gulddivisionen

Det började lukta en ordentlig utdelning i det här läget när det var dags för Gulddivisionen där den stora skrällen 2 Increased Workload spetsade i stenhårt tempo för årstiden med 1.08,5/500 meter och 1.11,1 upp till varvet med samma(?) nyinköpta jänkarvagn som nämndes tidigare – medan stallkamraten 5 Montdore som vi trodde en del på däremot blev hängande i tredjespår och favoriten 7 Knows Nothing hamnade i ingenmansland som förstahäst i andraspår. Den Reijo Liljendahl-tränade favoriten visade dock ändå mest vilja till slut då han kunde koppla grepp och hålla undan före en starkt spurtande 12 Västerbo Loveboat och det var minst sagt en välförtjänt seger även om vi så klart helst hade sett en annan vinnare för att värdet skulle öka mer. Ulf Ohlsson som körde i en specialdesignad hjälm för att ge uppmärksamhet till Mustaschkampen och i förlängningen forskningen kring prostatacancer fullbordade därmed en fin trippel inom V75. Även comebackande 1 Beau Mec förtjänar ett omnämnande då han såg mycket fin ut inför tävlingarna och satt med krafter kvar i mål utan att få fritt spurtutrymme.

I den något rumphuggna Silverdivisionen var det dags för vår spik 6 Raz Mackenzie som hade seglat upp som streckfavorit under dagen efter att två av de värsta motbuden hade blivit strukna. Han fick en lite elak inledning hängande i tredjespår men kunde ändå bara köra sig till spets med omkring 1.10/500 och 1.12,5/1000 meter och ryckte sedan undan i sista sväng och vann hur lätt som helst före den delade favoriten 2 Beppe Am som avslutade anständigt efter en fin resa och 11 Blue Martini Ås som gick godkänt från kön och formen verkar helt klart på gång för vårt spikförslag. – Nu är det den gamla “Razzen” igen! Det har varit en krokig säsong för oss utan kontinuitet men jag kände skillnad på Umåker senast och idag sprang han bara och väntade på dem. Jag tittade mig omkring för på V75 kommer det alltid någon till slut men han vann lätt idag, sade Roger Nilsson om 6 Raz Mackenzie som säkerligen går mot en fin säsong för hans del då han verkar trivas under den här årstiden.

Vinnaren Erik Adielsson och Zenit Brick dominerade Bronsdivisionen i V75-7
Erik Adielsson tillsammans med Timo Nurmos-tränade Zenit Brick som fortsätter att övertyga

Inför V75-avslutningen satt vi med sex rätt och hoppades på en skräll för att få upp värdet men de förhoppningarna grumlades snabbt då Timo Nurmos storfavorit 4 Zenit Brick tillsammans med Erik Adielsson bombade till spets och fick dämpa tempot till långsamma 1.16,5/1000 meter och sedan successivt kunde öka tempot och brisa undan i 20-30 meters ledning och vinna överlägset utan att förta sig före 5 Valeur som spurtade godkänt efter ett rygglopp. – Det kändes jättefint och jag hade honom bra i hand hela vägen. Han låg på lite 1500-500 meter kvar men det var ingen fara då han verkligen ville tävla idag, sade Erik Adielsson efteråt om 4 Zenit Brick som gick undan med 1.13 det sista varvet på den något stumma banan.

Vi satte sju rätt på hemsidan både på Jokersystemet och det matematiska systemet med 13 612 SEK respektive 11 884 SEK i nettovinst och vi satte också två Tillsammans-system som lämnades in två gånger vardera men det var ändå en liten känsla av ett antiklimax till slut då den stora utdelningen uteblev efter en fantastisk inledning. Det var också ett ovanligt dåligt rens på de hästarna som vann på slutet och det var nog så att många experter och Tillsammans-system var inne på ungefär samma hästar idag.

Det är också en mardröm med alla ändringar på skor, huvudlag och vagn med besked fram och tillbaka både innan och efter spelstopp när det är ett sådant här halvknepigt banunderlag och man får i de allra flesta fall spela på rena gissningar. Vad är poängen med ett informationssystem som till hälften inte går att lita på? ATG är i ett akut behov av att förbättra sin skoinfo och att utöka det med vagninfo. Av vilken anledning kan man till exempel inte ha ett system där man som spelare får reda på om 1 Premier Kronos ska gå med en amerikansk jänkarvagn för första gången eller inte innan V75 istället för precis innan loppet går när det kanske är helt avgörande för loppets utgång och spelformen omsätter uppemot hundra miljoner kronor?

Vi tar hur som helst sats mot nästa vecka där det äntligen är premiär för V86 Tillsammans på onsdag den 16 november och sedan V75 igen på lördag på Bjerke vilket brukar vara en spännande omgång. Missa inte att signa upp för vårt nyhetsbrev som vi kommer sjösätta inom kort där du kan hålla koll på vad som är på gång med våra tips och vår hemsida: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/