Eftersnack från den gångna veckan samt en framåtblick

Han Herred vinner tillsammans med Kenneth Haugstad efter en perfekt ryggresa
Han Herred vinner med Kenneth Haugstad i sulkyn på en snöigt Solvalla efter en perfekt styrning

Vi hade stora förväntningar på onsdagens V86-omgång då den var kryddad med Jackpotpengar samtidigt som det var krävande väder och banunderlag och många betrodda hästar som återkom efter sämre prestationer och utan uttalade korrigeringar på utrustning och upplägg eller några förklaringar till insatserna senast. Även om vi ansåg att hästar som Cash a Cheque Em, Blås Undan och Angel Rain stod för klassen i loppen och hade högst vinstchanser så fanns det frågetecken och garderingar var givna då det skulle rensa oerhört mycket bakom dem. Det visade sig dock bli fel denna omgång då det blev en sällan skådad favoritparad och vi fick till vår stora förvåning se åtta favoritsegrar och en utdelning som landade på ynkliga 435 SEK trots att det var Jackpot. Det positiva i sammanhanget var att vi fick med oss en Dubbeljackpot till onsdag men det visar också hur svårt det kan vara att spekulera i utdelningar ibland.

Vår spik i omgången Scampi fullbordade favoritparaden och en trippel till Stig H Johansson
Vår spik i omgången Scampi fullbordade favoritparaden och en trippel till Stall Stig H Johansson

Till lördagens omgång på Jägersro hade vi däremot inga större förväntningar på en högre utdelning i våra tips på hemsidan då flera av loppen verkade vara ihåliga och det såg ut som en klockren uppgift för storfavoriten Aron the Baron även om spelvärdet på honom var neutralt. Förväntningarna på omgången steg dock kraftigt under lördagen när den invändiga Mr Pellegrino blev struken och sannolikheten för att Aron the Baron skulle bli instängd eller få positionsproblem ökade. Nu löste det sig ändå men det var med en hårsmån och det var imponerande att se hur hästen klarade att Örjan Kihlström lyfta ut honom i andraspår i hög fart direkt när slaget om spets var förlorat.

Örjan Kihlström löste uppgiften med storfavoriten Aron the Baron från innerspåret
Örjan Kihlström löste uppgiften med storfavoriten Aron the Baron från innerspåret

I övrigt stämde våra  tips på hemsidan ganska bra där vi hade rankingen 1-6-11-1-1-1-3 där plussidan framför allt var att vi hade Frankie Brodde till ca 8 % som tipsetta och att vi spelade utgång på Replay Pellini. Det negativa var dock att vi rankat ner Bellino B. i V75-2 till sjättehäst jämfört med spelarkollektivet även om han fortfarande var B-häst och med på systemet samt att vi totalt missade Obi Wan som skrällvann i Gulddivisionen. På våra V75 Tillsammans-lag blev det inte heller någon succé då vi gick för hög utdelning under lördagen efter strykningen och försökte fälla Aron the Baron men det spelade egentligen ingen roll då vi oavsett aldrig hade hittat Obi Wan i Gulddivisionen utan helgardering.

Lördagens besvikelse blev annars som förväntat Anna Mix. Det blev som annonserats ett mycket passivt  upplägg och även om vi inte är några större fans av preparékörningar som dessa på V75 så måste vi ändå ge tränaren Sofia Aronsson credit för hennes tydlighet inför loppet. Det visar på en respekt för spelarkåren och sedan kan man tycka att regelverket inte är tillräckligt tydligt eller strängt kring preparékörningar men det är en annan sak. Det som vi dock inte uppskattade kring Anna Mix var Kim Erikssons uttalanden efter loppet. Han var i våra ögon inte en god ambassadör för sporten i intervjuerna och en sådan attityd uppskattas inte.

Daniel Redén tillsammans med Call Me Keeper
Solen skiner för Daniel Redén tillsammans med Call Me Keeper

Från söndagen måste vi nämna att Daniel Redéns framgångar i Frankrike är imponerande och att han nu har fyra hästar klara för Prix d’Amerique den sista söndagen i januari är smått otroligt. Mest förvånade är vi över Wild Honeys utveckling och hon startar definitivt med skrällchans!

Det är avslutningsvis också oerhört kul att Stefan Hultman har börjat tillfriskna på allvar. Vi rekommenderar er att se: https://www.atgplay.se/video/20170115-sistasvang151 där han sitter med under hela programmet.

Den kommande veckan kommer vi som vanligt släppa tips på hemsidan samt V75 Tillsammans för onsdagens V86-omgång samt till lördagens V75-omgång. Mer information om våra tips hittar du här: https://skoinfo.se/kop-travtips/ och vill du vara med på våra andelsspel så hittar du dem här: https://tillsammans.atg.se/start?kod=3U6X-7Z3P-21575 och vi ser framför allt fram emot onsdagens V86-omgång som delas mellan skrällbanan Åby och Solvalla. Loppen ser spelvänliga ut och då det dessutom tillkommer en Dubbeljackpot så ser vi med tillförsikt fram emot tävlingarna.

Vi vill även passa på att nämna att vi äntligen kommit igång med vårt nyhetsbrev och vi har skrivit mer om det här: https://skoinfo.se/blogg/vi-sjosatter-vart-nyhetsbrev/

I övrigt önskar vi er en härlig spelvecka!

1 thought on “Eftersnack från den gångna veckan samt en framåtblick

Comments are closed.